معرفی محصول

راهنمای خرید کامپیوتر

نکاتی که قبل از خرید کامپیوتر باید بدانید

همیشه خرید کامپیوتر شخصی به تحقیق و بررسی زیادی نیاز دارد و خرید این قطعات کامپیوتری در ایران، بسیار متفاوت از دیگر نقاط دنیاست. مهمترین موضوع در خرید کامپیوتر نیازسنجی کاربر است. شما به عنوان کاربر باید بدانید که دقیقا چه کاری با سیستمتان می خواهید انجام دهید و چه انتظاراتی از سیستم خود دارید. خرید کامپیوتر از جمله خریدهایی است که معمولا مکرر انجام نمی شود و باید در خرید خود دقت کنید زیرا این کامپیوتر باید بتواند حداقل چندسال برای شما کار کند.

نکاتی که قبل از خرید کامپیوتر باید بدانید

تعیین بودجه موردنظر: محدودیتی برای خرج کردن در خرید کامپیوتر وجود ندارد و شما همیشه می‌توانید با هزینه بیشتر، کامپیوتری با عملکرد بهتر و کیفیت بیشتر بخرید. برای همین بهتر است که قبل از اقدام برای خرید کامپیوتر ، حداکثر میزان بودجه خود را تعیین کنید و سپس به دنبال مدل‌های مختلف بگردید.

تعیین نوع کاربری:  تعیین نوع کاربری و استفاده شما از کامپیوتر در زمان خرید کامپیوتر بسیار مهم می باشد. مثلا اگر فقط برای بازی کردن می خواهید کامپیوتر بخرید، به پردازنده یا کارت گرافیک بسیار قدرتمند نیاز دارید و روی سیستم‌های رده پایین نمی توانید بعضی از بازی ها را اجرا کنید.

انتخاب قطعات: برای خرید کامپیوتر به ۷ قطعه اصلی و 3 مورد دستگاه جانبی نیاز است که عبارتند از:

  1. پردازنده  (CPU)
  2. مادربرد  (MotherBoard)
  3. کارت گرافیک  (GPU)
  4. رم  (Ram)
  5.  حافظه ذخیره سازی (هارد SSD و HDD)
  6.  منبع تغذیه  (PSU)
  7.  کیس  (Case)
  8. مانیتور
  9. ماوس
  10. صفحه کلید

حال به توضیح تک تک این قطعات می پردازیم:

پردازنده (CPU):

CPU مخفف Central Processing Unit به معنای واحد پردازنده‌ مرکزی می باشد. پردازنده یا سی پی یو، همان مغز کامپیوتر می باشد و محاسبات در سیستم توسط این قسمت انجام می شود. در زمینه بازی و گیمینگ نیز CPU دومین نقش مهم را بعد از کارت گرافیک، داشته و قسمت زیادی از محاسبات را انجام می‌دهد.  پردازنده از اجزای داخلی زیادی که کوچکترین آن ترانزیستور است، تشکیل شده است. پردازنده‌های امروزی میلیاردها ترانزیستور را در فضای کوچک سیلیکون گرد هم جمع کرده اند.

هر یک از این ترانزیستورها وظایف معینی دارند. برای خرید پردازنده مرکزی ای که انتظارات شما را برآورده سازد، ابتدا باید بدانید که قصد خرید پردازنده‌ای از نسل فعلی AMD و intel را دارید یا می‌خواهید منتظر نسل بعدی پردازنده‌ها بمانید. Clock Speed یا همان سرعت کلاک در پردازنده معیاری برای نشان دادن سرعت پردازش بوده و با واحد گیگاهرتز (Ghz)‌ اندازه گیری می‌شود. به صورت کلی، سرعت بیشتر کلاک پردازنده، قدرت بیشتری را فراهم می‌کند، اما این موضوع تنها دلیل سرعت پردازنده نبوده و عوامل بسیاری خروجی نهایی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

تفاوت پردازنده‌ intel با  AMD

1- پردازنده Intel  به مراتب از پردازنده های شرکت AMD در بسیاری موارد از جمله سرعت پردازش، برتری دارند.

2- پردازنده AMD به نسبت شرکت Intel قیمت کمتری دارند.

3- پردازنده AMD برای بازی مناسب تر است. این سی پی یو پیشنهاد مناسبی برای بازی‌های کامپیوتری است و مناسب اسخاصی است که فقط برای بازی کردن، قصد خرید کامپیوتر دارند.

مادربرد (Motherboard)

در زمان خرید کامپیوتر و زمانی که می خواهید مادربرد انتخاب کنید اندازه‌ آن مهم است. شما باید از بین سه سایز ATX , MATX و ITX یکی را انتخاب کنید. ATX  بزرگترین نوع مادربرد و ITX کوچکترین سایز مادربرد است.

با کوچک‌ شدن مادربرد، اسلات‌های مربوط به PCI و RAM کاهش پیدا می‌کند و همین موضوع باعث کمتر شدن قیمت‌ مادربرد می شود. در دنیا تعداد زیادی مادربرد تولید شده و به بازار عرضه شده است، اما معتبرترین برندهای مادربرد Gigabyte, ASUS, MSI, EVGA و ASRock می باشند. بهتر است مدل مادربرد خود را از بین این برندها انتخاب کنید.

کارت گرافیک (GPU)

کارت گرافیک‌ کامیپوتر یا همان GPU مخفف Graphics Processing Unit به معنای واحد پردازنده‌ گرافیکی است. در زمینه گیمینگ، تدوین ویدیویی و کار‌هایی که با پردازش تصویری سروکار دارند، پردازنده‌ گرافیکی حرف اول را می‌زند و سی پی یو صرفا قدرت پردازشی مورد نیاز این قطعه را تامین می‌کند.  به همین دلیل در خرید کامپیوتر به کیفیت این قطعه توجه ویژه داشته باشید.

برای مثال، در یک بازی معمولی، پردازنده دستگاه وظیفه موقعیت یابی، یافتن دشمنان یا دیگر کاراکتر‌های بازی را داشته و پردازنده گرافیکی این اطلاعات را تبدیل به تصویر قابل دیدن می‌کند. البته با اینکه کارت گرافیک مهم‌ترین نقش را در بازی با کامپیوتر دارد، اما نباید تمام بودجه را به کارت گرافیک اختصاص داده و باعث کمبود قدرت در دیگر اجزای سیستم شوید. بهترین برندهای کارت گرافیک شرکت‌های ایسوس، گیگابایت، MSI، زوتاک، EVGA و … هستند. این شرکت‌ها با استفاده از تراشه‌های Nvidia و AMD محصولات گرافیکی‌ خود را تولید می‌کنند.

حافظه موقت تصادفی یا  RAM

RAM  یا همان حافظه موقت سیستم برای بسیاری از کارهای محاسباتی، افزایش راندمان کاری و بالا بردن کیفیت خروجی سیستم کاربرد دارد. در حال حاضر استاندارد DDR4 برای حافظه‌های رم، استاندارد جهانی می باشند و خرید هر ماژولی به غیر از DDR4، اشتباه می باشد. تمامی مادربردهای عرضه شده از این نوع ماژول پشتیبانی می‌کنند و فقط در میزان باس رم تفاوت‌هایی جزئی دارند.  هرچقدر باس رم بالاتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر است. اگر پردازنده‌ای ضعیف و یا مادربرد معمولی انتخاب کنید، توانایی استفاده از رم‌هایی با باس بالاتر را نخواهید داشت و فقط هزینه‌ بیشتری را داده اید.

حافظه ذخیره سازی (هارد SSD و HDD)

حافظه‌های ذخیره سازی عبارتند از ابزاری که کاربر می‌تواند اطلاعات خود را در آن‌ها ذخیره کند. حافظه‌های ذخیره سازی به دو مدل SSD و HDD تقسیم می‌شوند.  

حافظه‌های HDD یا هارد دیسک درایو:

از قدیمی‌ترین اجزای کامپیوتر هستند. سیستم کار آن‌ها مشابه گرامافون است. هارد‌ سخت سرعت پایینی دارد و بهترین نمونه از آن‌ها،‌ می‌تواند اطلاعات را با سرعت ۸۰ مگابایت بر ثانیه جابجا کند.  از مزیت‌های دیسک ‌سخت می‌توان به قیمت ارزان آن‌ها به ازای فضای ذخیره سازی اشاره داشت. این نوع از ابزار‌های ذخیره ‌سازی در برابر ضربه مقاومت بسیار کمی دارند و همچنین عمر مفید آن‌ها از ۱۰-۱۲ سال تجاوز نمی‌کند.

حافظه‌های SSD یا حافظه‌های جامد

حافظه‌های رم گوشی‌ها از اولین نوع‌های حافظه‌های جامد به شمار می آیند و در حال حاضر، این حافظه‌ها با انواع حجم‌ها و سرعت‌های مختلف در بازار موجود هستند. مدل‌های SATA می‌توانند حداکثر سرعتی برابر با ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه را ارائه دهند. یک حافظه SSD  با ظرفیت ۱ ترابایت نسبت به هارددیسکی با ظرفیت ۱ ترابایت، قیمتی چندبرابری دارد، بنابراین یک حافظه جامد برای نصب ویندوز و برنامه‌های کاربردی و یک هارد درایو با ظرفیت بالا برای آرشیو‌ اطلاعات خود انتخاب کنید.

منبع تغذیه یا  PSU

هر سیستم کامپیوتری برای اینکه به درستی کار کند، جریانی ثابت از PSU می گیرد. خرید یک منبع تغذیه مناسب و کافی برای سیستم‌های کامپیوتری امری مهم و ضروری می باشد.

برای انتخاب یک منبع تغذیه خوب، باید دو نکته را مد نظر داشت:‌

1-    اگر قصد دارید در آینده سیتم خود را ارتقا دهید، باید منبع تغذیه ای با ۱۰۰ تا ۲۰۰ وات توان بیشتر از قدرت مورد نیاز سیستم خریداری کنید.

2-    اگر قصد ارتقای سیستم ندارید، منبع تغذیه ای با 40 تا ۵۰ وات توان بیشتر برای سیستم خود در نظر بگیرید.

کیس کامپیوتر

برای خرید کامپیوتر موقعی که نوبت به انتخاب کیس رسید، به این نکات توجه کنید:

مطمئن شوید که سایز کیس شما با اندازه مادربرد دستگاه تطابق داشته باشد. برای مثال یک مادربرد ATX در کیس ITX جا نمی شود.

بهتر است کیس با فن‌ بی صدا خریداری کنید.

یک کیس زیبا انتخاب کنید، زیرا تنها قسمت ظاهری دستگاه کامپیوتری، کیس کامپیوتر است.

بهتر است کیس شما جایی برای سوار و پیاده کردن خنک ‌کننده‌های آبی داشته باشد.

در بیشتر کیس ها هوا از سمت جلو وارد شده و بعد از عبور از روی مادربرد توسط فن های کیس و پاور، به سمت خارج کيس هدایت می شوند.

محل قرارگیری DVD , HDD ، SSD

مادربرد کامپیوتر روی کف کیس قرار می گیرد و با پیچ بسته می شود. پردازنده، حافظه رم و کارت گرافیک بر روی آن قرار می گیرند و نیازی به جای جداگانه نیست. حافظه های جانبی مثل HDD و SSD و DVD به مکانی برای قرار گرفتن نیاز دارند و در قسمت جلوی کیس قرار دارد.

در توضیحات کیس این گونه نوشته می شود:

1-    محل قرارگیری درایو ۳ . ۵ اینچی (مخصوص هارددیسکها 

2-     محل قرارگیری درایو ۲ . ۵ اینچی (مخصوص حافظه های اس اس دی)

3-     محل قرارگیری درایو ۵ . ۲۵ اینچی (مخصوص درایو نوری ODD) 

برندهای معروفی مثل Cooler Master وجود دارند که کیس های گران قیمتی را تولید می کنند و شرکت هایی نیز هستند که تنها کیس های ارزان قیمت تولید می کنند. شرکت سازنده یکی از ملاک های مهم برای انتخاب کیس می باشد.

پنل جلویی کیس

پنل جلوی کیس جایی است که فلش دیسک و هدفون و میکروفون را به آن وصل می کنیم. این پنل، به این خاطر ساخته شده تا پورت های پرکاربرد کیس به راحتی انتقال داده شوند و دسترسی نیز بهتر باشد. بعضی از کیس ها این پنل را، همانند دمای داخل کیس و سرعت فن پردازنده به شما ارائه می دهد. برای خرید کیس، مدلی را انتخاب کنید که حداقل یک درگاه USB بر روی پنل جلویی کیس قرار گرفته شده باشد.

مانیتور

در زمان خرید کامپیوتر، فقط توجه به قطعات داخلی مهم نمی باشد بلکه دستگاههای خروجی ای نیز داریم که وجود آنها حیاتی است. یکی از این دستگاهها که به هنگام خرید کامپیوتر باید خریداری شود مانیتور است. مانیتور یکی از دستگاه های خروجی و سخت افزاری مهم در کامپیوتر می باشد که برای نمایش اطلاعات از این دستگاه استفاده می شود .

صفحه نمایش مانیتور همانند تلویزیون رنگی یا تک رنگ می باشند. وقتی اطلاعات را از طریق صفحه کلید وارد کامپیوتر می کنید، باید توسط مانیتور به نمایش دربیایند تا بتوانیم آنها را ببینیم و به درستی اطلاعات پی ببریم. تمام تصاوير، حروف، ارقام و علايم ويژه از نقاط كوچكي به نام پیکسل ساخته شده اند. كيفيت تصاوير، به طراحي قطعات الكترونيك و اندازه و تراكم  پیکسل ها، كه در اصطلاح گرافیک به آن رزولوشن صفحة نمايش یا Resolution گفته می شود، بستگي دارد. هر چه تعداد پيكسل‌های موجود در صفحه نمایش بيشتر باشد، وضوح تصاوير نيز بيشتر خواهد بود. رزولوشن ۶۰۰ ×۸۰۰ پيکسل يا ۷۶۸×۱۰۲۴ پيکسل مناسب می باشند.

مانیتور‌های زیادی با رزولوشن‌ متفاوت، ابعاد و ویژگی‌های مختلفی در بازار وجود دارند. همین طور کاربرد هر کس با این دستگاه متفاوت می باشد و اهداف متفاوتی برای کار با آن دارند. بعضی ها به مانیتوری برای انجام کارهای روزمره، مرور وب و تماشای ویدئو نیاز دارند، بعضی ها مانیتوری می خواهند که پاسخگوی نیاز آنها در گیمینگ باشد و بعضی دیگر نیز مانیتوری می خواهند که بتوانند کارهای حرفه ‌ای نظیر آفرینش گرافیکی، طراحی سه ‌بعدی و ویرایش ویدئو را با آن انجام بدهند.

برای هر کدام از این کاربرد‌ها مانیتوری با چه ویژگی‌های مناسب آن کار لازم است و برای خرید باید به‌ دنبال مانیتوری باشید که پاسخگوی نیاز شما باشد. البته اکثر مانیتورهای مصارف عام برای کارهای روزمره مانند تماشای ویدئو، مرور وب، کار با ویندوز، اجرای نرم‌افزار‌های غیرگرافیکی و آفیس بهترین انتخاب هستند.

برای چنین کاربردهایی، داشتن مانیتوری با خصوصیات پایه و قیمت مناسب، برای کاربران مناسب است. نسبت کنتراست تصویر مهم‌ترین ویژگی است که در کیفیت تصویری که از مانیتور خود دریافت می‌کنید، تأثیر زیادی دارد. همینطور رزولوشن مناسب و قابلیت فیلتر نور آبی مواردی است که در انتخاب مانیتور مصارف عام باید به آن توجه داشته باشید. اگر روزانه بیشتر از ۸ ساعت، با کامپیوتر کار می کنید، بهتر است مانیتور بدون لرزش Flicker-Free خریداری کنید. این مانیتورها در هر سطحی از روشنایی تصاویر که باشند، لرزشی ندارند و افرادی که نسبت به لرزش تصویر حساس هستند، از کار با چنین مانیتورهایی رضایت دارند.

تقسیم بندی مانیتورها بصورت زیر است:

1-    مانیتور های لامپ تصویری یا CRT: اين مانيتورها در اندازة 12 تا 22 اينچ موجود می باشند، اندازة ۱۷ اينچ بيشتر مورد استقبال مي‌باشد. اندازه های ۱۹، ۲۱ و ۲۲ اينچ نيز به دليل قيمت بالاتر، كمتر مورد استفاده عموم قرار مي‌گيرند. مانيتورهای لامپ تصویری، صفحات محدب و تخت دارند كه نوع صفحه تخت آنها بين كاربران پرطرفدارتر است.

2-    مانیتور های LCD: این مانیتورها قطر كمی در حدود سانتیمتر دارند و بدون لامپ تصوير هستند. نام دیگر مانيتورهاي LCD كريستال مايع است، زيرا اين مانيتورها از کنار هم قرار گرفتن سلول‌های کريستال مايع به وجود آمده است. به اين مانيتورها بايد از زاوية مستقيم نگاه كرد تا تصوير را بتوان به خوبي مشاهده کرد.

3-    مانیتورهای LED: مانيتورهايي شبيه به LCD هستند و برای نمايش تصوير از ديودهای نوری استفاده می ‌كنند.

صفحه کلید یا کیبورد

انتخاب کيبورد يا صفحه کليد خوب نیز در زمان خرید کامپیوتر مهم می باشد. کیبورد شامل يک صفحه است که تعداد زيادي کليد روي آن قرار دارد. کيبورد ها به دو دسته با سيم و بي سيم تقسيم مي شوند.

1-    کيبوردهای با سيم: اين کيبوردها ، نمونه عادی و قدیمی صفحه کلید هستند که در بازار موجود می باشد . اين صفحه کلیدها را تنها می توانید به اندازه طول سيم آنها از کامپیوتر دور کنيد، اگر شما همیشه در کنار کامپیوتر از صفحه کلید استفاده می کنيد، نيازی به هزينه بیشتر برای خرید کيبوردهای بی سيم نداريد. قيمت اين صفحه کلیدها نسبت به صفحه کلیدهای بي سيم ارزان تر می باشد.

2-    کيبوردهای بی سيم : اين صفحه کلیدها، برای اتصال به کامپیوتر، به سيم نیاز ندارند و از طريق يک پورت USB کوچک همانند فلش مموری به کامپیوتر وصل مي شوند. به این صورت که این قطعه دارای پورت USB را به کیس وصل می کنید و سپس صفحه کلید خود را روشن می کنید. با برقراری ارتباط میان صفحه کلید و این قطعه، شما می توانید از راه دور، از صفحه کلید خود استفاده کنید.

برق مورد نياز صفحه کلید بی سیم از طريق باتری هايی که در آنها قرار داده شده است،  تامين می گردد. مزيت اين نوع صفحه کلیدها اين است که مي توانيد از فاصله دور، به وسيله آنها با کامپیوتر کار کنيد و از معايب آنها قيمت گرانتر آنها نسبت به نوع اول می باشد.

ماوس

ماوس یکی از پرکاربردترین وسایلی است که در کنار کامپیوتر استفاده می‌شود. خرید یک ماوس جدید باعث می‌شود تا بتوانید کارهای خود را بهتر انجام دهید. بهتر است ماوسی را خریداری کنید که که از آسیب دیدن انگشتان و مچ دست شما جلوگیری کند.

نکات مهمی که قبل از خرید یک ماوس باید درنظر داشته باشید

1-    ماوسی بخرید که مناسب نیازتان باشد. بیشتر کاربران از ماوس‌های سه دکمه استفاده می ‌کنند چون تمام نیازهایشان را برطرف می‌کند. ماوس گیمینگ با داشتن سنسور با کیفیت بالا برای گیمرها مناسب می باشد.

2-    ماوس ارگونومیک برای کارهای سنگین بهتر است. ماوس ارگونومیک مناسب دست کاربر طراحی می‌شود تا فشار از روی انگشتان و مچ دست کم شود. علاوه بر این، دکمه‌های اضافه هم روی این‌گونه ماوس‌ها قرار داده می‌شود.

3-    تفاوت‌ ماوس اپتیکال و لیزر

تقاوت اصلی بین این دو ماوس آن است  که ماوس اپتیکال از LED برای انعکاس از سطح زیر خود استفاده می‌کند و فقط می‌توان روی سطوح کاملا صاف و مات از این ماوس استفاده کرد. ماوس لیزری از لیزر استفاده می‌کند و روی انواع سطوح از جمله شیشه کار می‌کند.

4-    ماوس‌های وایرلس بهتر هستند

ماوس‌های وایرلس نسبت به مدل‌های سیمی  پیشرفت داشته ‌اند و تأخیر تا حدود زیادی از بین رفته است. مهم‌ترین مزیت ماوس وایرلس راحتی آن است. خبری از پیچ خوردن کابل در این مدل‌ها نیست.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا