حافظه SSD چیست؟ هارد SSD چیست؟

حافظه SSD چیست؟ هارد SSD چیست؟ ، اگر از افراد علاقمند به حوزه آیتی هستید مطالعه مقاله حافظه SSD چیست؟ هارد SSD چیست؟ را پیشنهاد میکنیم. این نوع حافظهها باعث میشوند سیستمها سریعتر بوت شوند، بازیها سریعتر بارگیری شوند، تجربه استفاده از وب و کارکردن یا انجام کارهای دیگر را بر روی رایانه شخصی یا Mac ایجاد کنند. حافظه SSD از دوام بیشتری برخوردار است؛ همچنین عملکرد خنکتری دارند و از انرژی کمتری استفاده میکنند. عدم وجود قطعات متحرک است که حالت جامد را ایجاد می کند؛ بنابراین درایوهای حالت جامد بارهای سریعتری را برای بازیها، برنامهها و فیلمها ارائه میدهند و به دلیل فناوری استفاده شده، SSDها سبکتر میباشد. علاوه بر این، درایوهای حالت جامد از انرژی کمتری استفاده میکنند و به کامپیوترها امکان خنکسازی را میدهند. در این مقاله سعی داریم نحوهی کارکرد، ویژگیهای عمده، کاربرد، انواع و مزایای حافظه SSD را شرح دهیم. بنابراین با وبلاگ نشت آپ همراه باشید.
حافظه SSD چیست؟
حافظه SSD یا Solid-State Drives که از لحاظ لغوی به درایوهای حالت جامد معروف است و داستان اینکه چرا حالت جامد است این است که هیچ عضوی از آن در حال حرکت نیست وهمهچیز آن ثابت و در سر جای خود قرار دارد، درواقع این حافظه، دادهها را به مدت طولانی بر روی تراشههای حافظه فلش ذخیره میکنند دقیقاً مانند تلفنهای هوشمند، درایو USB یا تبلتها. همه این تراشههای حافظه در همان زمان قابل دسترسی هستند و دسترسی سریع به اطلاعات را با سرعت بالایی در اختیار کاربران قرار میدهد؛ همچنین درایو مجبور نیست برای یافتن اطلاعات، منتظر بماند. گفتنی است درایو دادهها محلی است که اطلاعات به طور دائم در آن نگهداری میشوند. حافظههای SSD به همین دلیل متفاوت ساخته شدهاند و در اشکال و اندازههای مختلفی وجود دارند. گرچه آنها برای تولید گرانتر هستند اما در مقابل سریعتر و کارآمدتر هستند.
حافظه SSD چگونه کار میکند ؟
قبل از اینکه بدانیم حافظه SSD چگونه کار میکند بهتراست ابتدا با نحوهی کار حافظه آشنا شویم. داخلی ترین بخش حافظه را کش مینامند که در زمان انجام هر عملکرد محاسباتی، سیستم شما از کش رایانه به عنوان یک حافظهی رم دستی استفاده میکند. مسیر الکتریکی نزدیکترین مسیر به کش است که همین دسترسی به آن را تقریبا در لحظه و به صورت بلادرنگ انجام میدهد. اما این حافظه بسیار کوچک است و به همین دلیل اطلاعات داخلی آن به صورت مداوم درحال بازنویسی میباشد. گفتنی است که این حافظه نقش واسط را دارد و با نوع Random Access Memory) RAM) شناخته میشود که به آن حافظه با دسترسی تصادفی میگویند نقش حافظه در رایانه به این صورت است که اطلاعات نرمافزارها و پردازشهای درحال اجرا در آن نگهداری میشود. حال بهتر است بدانیم درایو دادهها چیست درواقع درایو دادهها محلی است که اطلاعات به صورت همیشگی در آن نگهداری میشود. در اینجا قسمتی است که شما نرمافزارها، اسناد و هر چیز دیگری را نگهداری میکنید. زمانی که بخواهید به یک فایل دسترسی داشته باشید یا یک نرمافزار را اجرا کنید، رایانه باید این اطلاعات را از درایو دادهها خوانده و در حافظهی RAM وارد کند. حال که با نحوهی کار حافظه آشنا شدیم میتوانیم بهتر درمورد کار حافظه SSD یاد بگیریم.
به طور کلی اگر بخواهیم دربارهی نقش حافظه SSD بدانیم این حافظهها برای نگهداری طولانی مدت اطلاعات تهیه شدهاند. تفاوت اساسی بین SSD و RAM در مانایی دادهها است؛ بر خلاف RAM که پس از هر بار قطع جریان برق اطلاعاتش را از دست میدهد، اطلاعات داخل SSD برای همیشه در جای خود باقی خواهند ماند.
حافظههای SSD از جدولی از سلولهای برقی استفاده میکند برای اینکه دادهها را با سرعت بالایی بخواند و بنویسد. این جدولها به قسمتهایی به نام «صفحه» یا «pages» تقسیم شدهاند که اطلاعات در آنها ذخیره میشود و مجموعهای از این صفحات «بلوک» را تشکیل میدهند.
حافظههای SSD را میتوان به عنوان درایوهای USB بزرگ تصور کرد. آنها از همان فناوری پایه استفاده میکنند. درواقع نوعی رسانه ذخیرهسازی غیرتولید است که دادههای ماندگار را در حافظه فلش حالت جامد ذخیره میکند. کنترلر فلش و تراشههای حافظه فلش دو جزء اصلی SSD را تشکیل می دهند. NAND و پیکربندی معماری کنترلر SSD برای بهینه سازی عملکرد خواندن و نوشتن با سرعت زیاد برای هر دو درخواست دادههای متوالی و تصادفی بهینه شده است.
حافظههای SSD گاهی اوقات به عنوان فلش مموری یا دیسکهای حالت جامد شناخته میشوند. اینکه حالت جامد بودن حافظهیSSD برای چه چیزی مفید است و چه کاربردی دارد شاید برای شما نیز سوال باشد در پاسخ باید بگوییم حافظه SSD تنها میتواند دادهها را در صفحات خالی هر بلوک بنویسد. برخلاف هارد دیسکها که امکان نوشتن دادهها در هر جایی از دیسک در هر لحظه فراهم است و خود این مساله باعث سهولت در بازنویسی (overwrite) دادهها میشود. اما در حافظه SSD دادههای صفحات را نمیتوان مستقیما بازنویسی کرد و تنها میتوان دادهها را در فضای خالی صفحات هر بلوک نوشت.
خب شاید بپرسید پس دادهها در حافظه SSD چگونه پاک میشوند در پاسخ این سوال نیز باید بگوییم
هنگامی که تعداد کافی صفحهی خالی در هر بلوک وجود داشته باشد؛ حافظه SSD تمام اطلاعات موجود در بلوک را به RAM وارد میکند؛ سپس تمام بلوک را حذف نموده و اطلاعات را مجددا از RAM وارد بلوک میکند و صفحات استفاده نشده را خالی میگذارد. البته لازم به ذکر است که حذف این اطلاعات از حافظه SSD صرفا به معنای حذف دائمی آنها نیست. درواقع این مساله باعث میشود که حافظههای SSD با گذشت زمان آهستهتر شوند. کنترلر SSD نیز عملکردهای مختلفی را انجام میدهد از جمله محل قرارگیری دادهها پیگیری میکنند. برای جلوگیری از نوسانات، تولید کنندگان SSD دستگاهها را با ترانزیستورهای FGR طراحی میکنند تا شارژ الکتریکی را نگه دارند. این به SSD اجازه میدهد تا دادههای ذخیره شده را حتی در هنگام اتصال به منبع تغذیه، حفظ کند. هر FGR حاوی یک بیت داده است، اگر سلول بدون بار الکتریکی باشد به عنوان 1 و در غیر این صورت 0 تعیین میشود.
حافظه SSD دادهها را بر روی یكی از تراشههای حافظه فلش بهم پیوسته، كه از سیلیكون ساخته شدهاند، خوانده و مینویسد. تولید کنندگان SSDها را با انباشتن تراشهها در یک شبکه ایجاد میکنند تا به تراکمهای مختلفی برسند. عملکرد SSD زمانی که دادهای جدید را درون آن قرار میدهیم به این صورت است که ابتدا داده بلوکی را پیدا میکند که صفحههای استفاده نشدهی کافی داشته باشد، دراین صورت صفحهی مورد نیاز بلوک را شناسایی و ثبت میکند سپس تمام صفحههای آن بلوک را خالی میکند آن را بازنویسی میکند و در مرحلهی آخر صفحهی باقیمانده را با اطلاعات جدید پر میکند. گفتنی است حافظههای SSD از فنآوریهای جدیدتری هستند و به همین ترتیب از هارددیسکها گرانتر هستند. اگرچه آنها در حال پیشرفت هستند، اما یافتن درایوهای حالت جامد با ظرفیت بزرگ دشوارتر خواهد بود.
ویژگیهای عمده حافظه SSD چیست ؟
حافظههای SSD دارای چندین ویژگی هستند از آنجا که از هیچ قسمت متحرکی استفاده نمیکنند، یک SSD کمتر مشمول خرابی مکانیکی است. همچنین ساکتتر است و نسبت به همتای دیسک خود یعنی HDD انرژی کمتری مصرف میکند. و از آنجا که SSDها وزن کمتری نسبت به هارد دیسک دارند، برای لپ تاپ و دستگاههای محاسبات موبایل مناسب هستند. علاوه بر این، نرم افزار کنترلر SSD شامل تجزیه و تحلیلهای پیش بینیکننده است که به کاربر قبل از خرابی احتمالی درایو هشدار میدهد. از آنجا که حافظه فلش قابل انعطاف است، فروشندگان آرایه تمام فلش میتوانند با استفاده از تکنیکهای کاهش داده، ظرفیت ذخیره سازی قابل استفاده را دستکاری کنند.
هنگامی که یک حافظهی SSD جدید تهیه میکنید، تمام بلوکهای آن را صفحات خالی تشکیل دادهاند. در این شرایط زمانی که اقدام به نوشتن دادهی جدیدی در آن نمایید، این حافظه میتواند فورا با سرعتی شگفتانگیز این کار را برای شما انجام دهد. با این حال با گذر زمان اطلاعات بیشتری در آن نوشته خواهند شد و صفحات خالی بیشتری پر میشوند که این قضیه باعث به وجود آمدن صفحات خالی کوچک و پراکنده در سراسر بلوکها میشود.
کاربرد حافظه SSD چیست ؟
سرورهای با کارایی بالا، لپ تاپ، دسک تاپ یا هر برنامه کاربردی که نیاز به ارائه اطلاعات در زمان واقعی یا نزدیک به زمان واقعی داشته باشد میتوانند از فناوری درایو حالت جامد بهره مند شوند. همچنین حافظههای SSD در طیف وسیعی از دستگاههای مصرفی از جمله بازیهای رایانهای، دوربینهای دیجیتال، دستگاه پخش موسیقی دیجیتال، لپ تاپها، رایانههای شخصی، تلفنهای هوشمند، تبلتها استفاده میشوند. به طور کلی حافظههای SSD بدلیل برخورداری از سرعت خواندن و نوشتن به مراتب بالاتر از هارد دیسکها (دیسک سخت)، گزینه بسیار مناسبی برای افزایش سرعت و کارایی کامپیوترهای رومیزی و حتی لپ تاپها هستند. همچنین درایوهای حالت جامد علاوه براینکه دوام بیشتری دارند سریعتر و کارآمدتر هستند و سر و صدای فن کمتری را نیز ایجاد میکنند.
بهترین برندها :
چند سال قبل، حافظههای SSD گران بودند. اما در حال حاضر آنها مقرون به صرفه تر از همیشه هستند، بنابراین میتوانید بدون اینکه پول زیادی را بابت آن یپردازید، یکی از بهترین حافظههای SSD موجود در بازار را خریداری کنید. در ادامه یکی از بهترین لیستهای حافظه SSD اینترنال و حافظه SSD اکسترنال را در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید به خوبی انتخاب کنید و آن را در جای خود قرار دهید، زیرا نصب آنها نیز آسان است.
حافظه SSD اکسترنال :
یکی از مهمترین گجت به آن نیاز خواهید داشت حافظه SSD اکسترنال میباشد، درواقع بهترین وسیله برای ذخیرهی اطلاعات مهم و محرمانهی شما خواهد بود. البته حافظهی اکسترنال با حافظهی اینترنال فرق چندانی ندارد تفاوت در نوع پوشش آن و اینکه پورتهای هارد اینترنال به مادربرد کامپیوتر یا لپ تاپ وصل میشود، اما پورتهای اکسترنال از USB برای اتصال استفاده میکند. هرچه سرعت چرخش هارد بیشتر باشد درواقع سرعت خواندن و نوشتن آن نیز زیاد میشود. گفتنی است این حافظهها در برابر گردوغبار و آب مقاوم نیستد، با این حال در برابر ضربه و لرزش مقاوم هستند. حافظه SSD اکسترنال به دلیل ابعاد بسیار کوچک، وزن سبک و پایداری بسیار بالاتر، گزینهی بسیار خوبی برای جابجایی اطلاعات به شمار میروند. یکی از حافظههای SSD اکسترنال ای دیتا که میتواند برای شما بدلیل مزایایی همچون محافظت در سطح نظامی، داشتن قاب محافظ، صدای کم در عملکرد دستگاه و جنس ضد شوک کاربردی و مفید باشد اس اس دی اکسترنال ای دیتا مدل SD600Q ظرفیت 240 گیگابایت نام دارد و میتوانید از آن به خوبی استفاده نمایید. ای دیتا برندی تایوانی میباشد که شرکت آن در ماه مه سال 2001 تاسیس شده و فعالیت خود را در زمینهی انواع تجهیزات ذخیره سازی از جمله کارتهای حافظه، انواع فلش مموری، کارت ریدر، ماژولهای DRAM، هاردهای اکسترنال و دیگر تجهیزات حافظه آغاز کرده است .
اولین برند محبوب، سامسونگ :
یکی از برندهای مطرح محصولات بینظیر شرکت سامسونگ است که در زمینه تولید حافظههای اس اس دی بسیار قدرتمند عمل کرده است. حافظه SSD سامسونگ به دلیل سرعت بالا در انتقال دادهها و همچنین قیمت مناسب مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفتهاند. در زیر یکی از محصولهای باکیفیت و بادوام سامسونگ را معرفی میکنیم که از همه جهات بهینه شده است.
اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل 860 Evo ظرفیت 1 ترابایت :
- تکنولوژی V-NAND
- مدیریت بهینه انرژی
- سیستم حفاظت دمایی
- ضدشوک
- پایداری بالا و طول عمر تضمینشده
- سرعت خواندن و نوشتن خارقالعاده
- برقراری امنیت بالا با استفاده از رمزگذاری پیشرفته 256 بیتی AES
- کیفیت ساخت بالا
دومین برند محبوب، وسترن دیجیتال :
محصولات برند وسترن با عملکرد و قابلیت اطمینان فوق العاده، یک ذخیره ساز دیجیتال است که برای مالتی تسکینگ بهینه میشود و آمادهی پاسخگویی به نیازهای محاسباتی سنگین است. حافظه SSDوسترن دیجیتال دارای فناوری لایه ذخیرهسازی میباشند. حرارت عادی این سری از هارد دیسکها در زمان کار از 0 تا 60 درجه خواهند بود و بهترین گزینه ممکن برای کاربری روزمره و عادی میباشد.
اس اس دی اینترنال وسترن دیجیتال مدل Blue ظرفیت 1 ترابایت :
- مصرف بهینه انرژی
- مقاوم در برابر شوک
- سرعت خواندن و نوشتن بالا
- عمر مفید 1.75 میلیون ساعت
- عملیات خنک و بی سر و صدا
- دارای فناوری لایه ذخیره سازی
- ظرفیت ذخیره سازی 1 ترابایت
سومین برند محبوب، ای دیتا :
شرکت ای دیتا از جمله برندهای شناخته شده در عرضه ی انواع حافظههای SSD به شمار میآید. حافظه SSD ای دیتا با داشتن مزایایی چون مقاوم بودن در برابر شوک، سرعت خواندن اطلاعات تا 3500 مگابایت بر ثانیه، سرعت نوشتن اطلاعات تا 3000 مگابایت بر ثانیه و نیز برخورداری از فلش نسل دوم 64 لایه 3D TLC تا حدود زیادی نیاز کاربران را بسته به نوع نیاز رفع میکند.
اس اس دی اینترنال ای دیتا مدل SX8200 Pro ظرفیت 512 گیگابایت :
- مقاومت بسیار بالا در برابر شوک
- سرعت عملکرد بسیار بالا
- مجهز به سیستم خنک کننده قوی(هیت سینک)
چهارمین برند محبوب، سیلیکون پاور :
اس اس دس اینترنال کمپانی سیلیکون پاور دارای سرعت خواندن و نوشتن بالایی بوده و راندمان عملکرد خوبی در بر دارد. قابل ذکر است برای افرادی که به دنبال ظرفیت بالا جهت ذخیره سازی اطلاعات میگردند حافظه SSD سیلیکون پاور این شرکت عالی میباشد.
اس اس دی اینترنال سیلیکون پاور مدل Slim S55 ظرفیت 960 گیگابایت :
- پشتیبانی از RAID
- مقاومت در برابر لرزش
- سرعت مناسب انتقال اطلاعات
- میزان مقاومت شوک تا 1500G
پنجمین برند محبوب، پایونیر :
پایونیر یکی از شرکتهای مطرح جهان است. محصولات کمپانی پایونیر دارای سرعت خواندن و نوشتن مناسبی بوده و راندمان عملکرد خوبی در بر دارد. قابل ذکر است، حافظه SSD پایونیر در برابر لرزش و شوک مقاوت بالایی دارد و مصرف برق آن بسیار کمتر از HDD ها میباشد.
اس اس دی اینترنال پایونیر مدل APS-SE20G ظرفیت 1 ترابایت :
- مقاوم در برابر لرزش
- مقاوم در برابر شوک
- اندمان بالا، قابلیت اطمینان بالا
- سرعت خواندن: تا 3400 مگابایت بر ثانیه
- سرعت نوشتن اطلاعات به صورت ترتیبی تا 3000 مگابایت بر ثانیه
ششمین برند محبوب، ترنسند :
محصولات کمپانی تایوانی ترنسند در سال 1988 میلادی تاسیس شده و دفتر مرکزی آن در شهر تایپه قرار دارد، این برند در زمینهی تولید مموری کارت، فلش مموری، هارد اکسترنال، کارت خوان و دیگر محصولات مرتبط با ذخیره سازی اطلاعات فعالیت دارد و به حدی معروف شده که هم اکنون در 14 نقطهی دنیا دارای نمایندگی میباشد و حافظه SSD ترنسند نیز یک محصول عالی از این کمپانی میباشد.
اس اس دی اینترنال ترنسند مدل SSD370S ظرفیت 256 گیگابایت :
- سرعت خواندن و نوشتن بالا
- دارای فناوری حفظ بیشتر میزان برق دستگاه
- بدنهی فلزی
انواع حافظهی SSD :
1. SATA III : این نوع حافظه آخرین تکامل از نوع اتصالات قدیمی است که هم با HDD و SSD کار میکند. این حافظه در هنگام انتقال از HDD به SSD بسیار مفید بوده است زیرا مادربردهای سازگار با هارد دیسک میتوانند با استاندارد جدید کار کنند. این نوع هنوز رایج ترین مورد در کاربرد SSDهای مدرن است، اما تقریباً کمترین سرعت آن در حدود 550 مگابیت در ثانیه است. همچنین این نوع دارای یک نوع رابط اتصال است که توسطSSD ها برای برقراری ارتباط با سیستم شما استفاده میشود. این نوع از SSDها دارای سختافزار خوبی هستند اما از لحاظ عملکردی خوب نیستند؛ همچنین ارزانتر نیز میباشند.
2. PCIe : اسلات Interconnect Express یا PCI Express (PCIe) به طور معمول برای کارتهای گرافیکی و کارتهای افزودنی مانند پورت USB و کارت صدا استفاده میشود. اما اکنون SSDهای PCIe وجود دارند که میتوانند از همه پهنای باند اضافی برای انتقال سریع داده استفاده کنند. این نوع از SSDها میتوانند سرعت خواندن پی در پی را تا 5000 مگابیت در ثانیه ارائه دهند و حداکثر 4،400 مگابیت بر ثانیه بنویسند. قیمت آنها معمولاً بیش از دو برابر همتایان SATA است و تمام پهنای باند اضافی همیشه با یک تفاوت بزرگ در استفاده در دنیای واقعی برابر نیست.
3. M.2 : کوچکترین طراحی SSD، درایوهای M.2 استانداردهای فرم فاکتور که به شکل و طرح بندی فیزیکی یک قطعه اشاره دارد. که از لحاظ سرعت بسیار سریع میباشند. ابن نوع میتوانند بر کنترل کنندههای SATA یا NVMe اعمال شوند، بنابراین سرعتها بین آن دو نوع متفاوت هستند، اما از نظر اندازه فیزیکی درایوهای M.2 هستند. این نوع حافظه امکان ذخیرهسازی دادهها با کارایی بالا در دستگاههای باریک و با قدرت محدود طراحی را فراهم میکنند. همچنین سریعتر هستند و اطلاعات بیشتری را ذخیره میکنند.
4. NVMe : Memory Express غیر فرار یا NVMe، رابط اساسی است که تقریباً به PCI Express وM.2 اجازه میدهد تا دادهها را به سیستم میزبان منتقل کنند. هنگامی که با هر یک از رابطهای فیزیکی ترکیب شود، سریعترین سرعت و توانایی ذخیرهسازی را ممکن میکند.
نقاط قوت حافظهی SSD چیست؟
درایوهای حالت جامد در همه چیز از رایانههای شخصی پر مصرف تا لپ تاپها گرفته دارای چندین مزیت هستند. در اینجا این مزایا را شرح میدهیم.
- قطعات بدون تحرک : مشكل بزرگی که در درایوهای سخت HDD وجود دارد اين است كه آنها شكنندهها هستند. یعنی اگر هر یک از قسمتهای متحرک شکسته شود، کل درایو غیر قابل استفاده میشود. این باعث میشود درایوهای سخت در برابر آسیب و ساییدگی به مرور زمان آسیب پذیر باشند. اما درایوهای حالت جامد SSD محدودیت طول عمر خود را دارند، و به طور کلی دوام و اطمینان بیشتری دارند زیرا هیچ قسمت متحرکی برای آسیب دیدن وجود ندارد وشکننده نیستند. این امر باعث می شود حافظه SSD برای درایوهای قابل حمل و خارجی که ممکن است در معرض استفاده و کنترل دقیقتر قرار بگیرند، عالی باشد.
- سرعت : SSDها می توانند دادهها را با سرعت باورنکردنی نسبت به HDD و حتی eMMC بنویسند یا بخوانند. آنها از سرعت خواندن و نوشتن به مراتب بیشتر لذت میبرند برای انتقال بلوکهای بزرگ از دادهها مفید است. اما مهمتر اینکه، زمان دسترسی تصادفی آنها در میکرو ثانیه است و نه میلی ثانیه. به همین دلیل است که سیستمهای SSD خیلی سریع بوت میشوند، بازیها خیلی سریع بارگیری میشوند و سیستمهای مبتنی بر فناوری SSD احساس فعالی و واکنشگرای نشان میدهند.
- پویایی : حافظه SSD نسبت به درایوهای قبلی کوچکتر و سبکتر هستند. این امکان ایجاد لپ تاپهای فوق العاده نازک امروز، تبلت و سایر دستگاههای تلفن همراه را ممکن میکند. باریکترین SSDها فقط یک میلی متر عرض دارند و تنها چند اینچ طول دارند و آنها را برای کوچکترین دستگاهها با سرعت بالا و ایده آل طراحی کرده اند.
3. میزان خرابی پایین: پس از سالها توسعه، نقص عملکرد SSD بسیار کمتر از HDD است و سرعتشان را در طول عمر خود نیز حفظ میکنند. این امر به پیشرفتهای گسترده و ویژگیهای مختلف مانند ECC یا کد تصحیح خطا منجر میشود که SSDها را در مسیر درست نگه میدارند. - اندازه و طراحی : بسته به تعداد تراشههای آنها و چگونگی چیدمانشان، SSDها میتوانند در شکلها و اندازههای مختلفی تولید شوند. آنها میتوانند در یک شکاف کارت گرافیکی، درایوهای 2.5 اینچی و شکاف M.2 قرار گیرند. تقریباً به هر مناسبت SSD وجود دارد و این باعث میشود آنها نسبت به انواع دیگر ذخیرهسازی بسیار متنوعتر باشند.
- طول عمر طولانیتر : هر SSD دارای طول عمر است که با سایش توانایی درایو برای ذخیره صحیح بارهای الکتریکی ارسال شده به آن محدود است. تمایل به طول عمر در تعداد ترابایتهایی که میتوانند دردرایو نوشته شوند قبل از تخریب سلولهای فلش اندازه گیری میشود. این میتواند برابر با یک دهه یا بیشتر استفاده یک خریدار معمولی باشد. تحقیقات نشان داده است که SSDها نه تنها بیشتر از همتایان HDD دوام میآورند، بلکه آنها همچنین بیشتر از انتظار کارشناسان هستند.
جمعبندی :
به طور کلی حافظههای SSD بدلیل کاهش زمان تاخیر، افزایش سرعت، کاهش مصرف انرژی و افزایش مقاومت در برابر شوک و ضربه مزیتهای ویژهایی دارند. همچنین افزایش تقاضا برای خرید حافظههای SSD باعث شده است که کمپانیهای زیادی به تولید انبوه این محصول بپردازند. در این مقاله سعی شد به طور کامل نکات مربوط به حافظه SSD بیان شود و امیدواریم شما نیز از آن بهره ببرید، درصورتی که شما نیز نظری دارید میتوانید در قسمت ثبت نظر ایده و نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.