تعویض گلس گوشی

تعویض گلس گوشی ، یکی از نکات مهم و بسیار حائز اهمیت در نگهداری گوشی موبایل تعویض گلس گوشی است که نیاز به دقت خاصی دارد. این روزها، تقریباً همه افراد دارای تلفنهای هوشمند گران قیمت یا تقریبا ارزشمند هستند و باید اعتراف کنیم که این تلفنهای هوشمند از صفحه نمایش شکنندهای برخوردار هستند که احتمال شکستن و یا آسیب دیدن آنها نیز وجود دارد.اگر شیشه تلفن همراه شما شکسته شده و یا یک طرف از صفحه نمایش آن ترک خورده است،نگران نباشید زیرا این اتفاق ممکن بود برای هر شخص دیگری هم رخ دهد.آنچه که در تعویض گلس گوشی اهمیت دارد آموختن انواع ترفندها و کسب مهارتهای ضروری آن است در ادامه همراه ما باشید تا نحوه تعویض گلس گوشی را همراه با نکات مهم آن با هم دیگر بیاموزیم.
چرا تعویض گلس گوشی اهمیت دارد ؟
تعویض گلس گوشی یکی از مهمترین مواردی است که بسیاری از افراد آن را نادیده میگیرند.بیشتر مردم گمان میکنند تا زمانی که عملکرد گوشیهای موبایلشان مختل نشده است، تعویض گلس یک خرج اضافی تلقی خواهد شد اما در واقعیت این یک آسیب جدی به شمار میرود و در آینده نزدیک، یک معضل جدی برای خود گوشی پدید خواهد آورد.در اینجا 4 علت اهمیت تعویض گوشی ذکر شده است:
ترک باعث شکستن گلس گوشی میشود :
ترک صفحه نمایش باعث شکسته شدن تمام گلس گوشی میشود.ترک لزوما یک شکاف نیست و مهم نیست که مدل گوشی شما چیست؛ هنگامی که بر روی گلس گوشی شما ترک ایجاد شود، عمر آن محدود خواهد شد.این به دلیل ساختار مولکولی منحصر به فرد شیشه رخ میدهد و به دوام شیشه مربوط نمیشود.
صفحه ترک خورده مستعد آسیب بیشتر گلس گوشی است :
بسیاری از کاربران تلفنهای همراه هوشمند فراموش میکنند که گلس گوشی اولین خط دفاعی موبایل در برابر دنیای خارج است.اگر صفحه گوشی شما ترک بخورد دروازهای در برابر ورود رطوبت و گرد و خاک ایجاد خواهد شد که هر دو برای آسیب رساندن به مدار داخلی گوشی شما کفایت میکند،بنابراین باید توجه کرد ترک صفحه گوشی عملکرد کلی دستگاه را مختل خواهد کرد.
صفحه آسیب دیده گلس گوشی برای سلامتی مضر میباشد :
بله!درست خواندید.صفحه آسیب دیده از نظر سلامتی خطرناک است.تصور کنید صفحه گوشی ترک خورده تا چه میزان میتواند به بینایی شما آسیب برساند،بدون شک هزینه این درمان از تعویض گلس گوشی خیلی بیشتر میشود.به شما قول میدهیم!
عدم تعویض گلس گوشی ، فروش مجدد گوشی را دشوارتر میکند :
فرض کنید اگر شخصی سعی کند گوشی موبایل خود را با گلس شکسته به شما بفروشد آیا آن را خریداری خواهید کرد؟مطمئنا احتمال آن بسیار کم است حتی اگر قصد خرید آن را هم داشته باشید با قیمت قابل توجهی پایینتر پیشنهاد وی را میپذیرید.بدون شک خرید یک موبایل گران قیمت میتواند به یک سرمایه گذاری عالی تبدیل شود به شرط آن که هرچند سال یک بار قصد ارتقای آن را داشته باشید در غیر این صورت اگر به دنبال جایگزین به موقع آن نیستید از ارزش گوشی همراه شما کاسته خواهد شد.
چگونه گلس گوشی را جدا کنیم ؟
گلس گوشی میتواند در برابر ضربات وارده به موبایل مقاومت کند و غالبا برای پوشش سطوح ظریف مانند صفحه نمایش تلفن همراه استفاده میگردد. حال اگر گلس گوشی شما خرد شد،میتوانید محافظ صفحه نمایش شیشهای را بردارید تا سطح آسیب دیده زیر آن نمایان شود.معمولا گلس گوشی توسط چسب بر روی صفحه موبایل نگهداری میشود،بنابراین ابتدا باید گلس گوشی شکسته را حرارت داد آنگاه ورق نازک گلس را به آرامی برداشته و با گلس جدید جایگزین کرد.
روش اول، با دست گلس گوشی را جدا کنید :
گام اول : گلس گوشی را با استفاده از سشوار در دمای خیلی ملایم حرارت دهید.گرما باعث میشود تا از مقاومت چسب پشت گلس کاسته و راحتتر کنده شود.باید توجه کرد،گلس گوشی با گرمای اندک حرارت داده شود تا به اجزای داخلی موجود در پشت گلس آسیبی وارد نشود.اگر سشوار در دسترس نیست،می توانید از منابع حرارتی دیگری نیز استفاده کنید.
گام دوم : گوشه گلس گوشی را با ناخن بلند کنید، تا جایی که سطح صفحه نمایش موبایل نمایان شود.این کار را با حوصله و دقت کامل انجام دهید و به هیچ وجه عجله نکنید.اگر نتوانستید یک گوشه از گلس را از هم جدا کنید،برای بار دوم گلس را گرما دهید.دقت کنید اگر گوشه ای از گلس گوشی ترک خورده است از سمت دیگر گلس امتحان کنید تا از ریختن قطعات گلس خورد شده تا حد امکان جلوگیری شود.
گام سوم : انگشتان خود را در زیر گلس حرکت دهید تا لایه نازک گلس از سطح زیرین آن جدا شود.این کار باعث میشود حتی اگر یک قطعه کوچکی از گلس هم ترک بخورد از شکسته شدن بیشتر آن جلوگیری شود، به علاوه از آن جایی که ضخامت گلس خیلی کم است، مستعد شکستن هم خواهد بود.
گام چهارم : دستهای خود را در امتداد لبههای گوشی قرار داده و گلس را خیلی آهسته بکشید.این کار را تا زمانی که تمام قطعات گلس جدا شده ادامه دهید و سپس مراحل را برای هر قطعه باقیمانده گلس به همان روش اول تکرار کنید.
روش دوم، با کارت اعتباری گلس گوشی را جدا کنید :
گام اول : گلس را با استفاده از سشوار و یا هر دستگاهی مانند آن به مدت 15 ثانیه حرارت دهید تا تمام صفحات گلس گرم شود، اگرچه این احتمال هم وجود دارد تا با نگه داشتن آن در نزدیکی کبریت و یا فندک گلس گوشی را گرم نگه دارید اما احتمالا نمیتوانید تمام صفحات گلس را به یک درجه حرارت ثابت برسانید و امکان دارد اجزای زیر گلس آسیب ببیند.برای آسانتر کردن این روش میتوانید یک گوشه از گلس گوشی را گرم کنید.
گام دوم : با خلال دندان یک گوشه از گلس را خم کنید و آن را صاف نگه دارید تا زمانی که بتوانید انگشتان خود را زیر آن نگه دارید.اگر خلال دندان در دسترس ندارید میتوانید از یک شی تیز مانند چنگال و یا با انگشتان خود،گلس را بردارید.
گام سوم : لبههای گلس را با انگشتان خود بلند کنید.بسیار مراقب باشید، به خصوص اگر گلس ترک خورده باشد زیرا ظریف و مستعد شکستن به تکههای کوچکتر است.انگشت خود را در امتداد لبه بیرونی قطعه گلس بکشید و آن را به اندازه کافی بلند کنید تا لبه کارت اعتباری بتواند در زیر آن قرار بگیرد.این کار برای قطعات شیشهای ترک خورده و یا کوچکتر مناسب است.
گام چهارم : یک کارت اعتباری را زیر گلس قرار دهید تا گلس از صفحه نمایش گوشی جدا شود.کارت را در زیر گوشه گلس که بلند کردهاید،بگذارید و به آرامی کارت را رو به جلو هل دهید.باید گلس گوشی از سطح زیر آن جدا شود.حتما از کارت سخت و پلاستیکی مانند کارت اعتباری، کتابخانه و یا کارت شناسایی استفاده کنید.اگر طول گلس شیشه از پهنای کارت خیلی بزرگتر است مانند آنچه که در آیپدها مشاهده میکنیم، حتما از انگشتان دست خود در یکنواخت بلندکردن گلس کمک بگیرید.
روش سوم، با نوار چسب داکت گلس گوشی را جدا کنید :
گام اول : گلس را با استفاده از سشوار به مدت 15 ثانیه حرارت دهید تا چسب پشت گلس راحتتر کنده شود.سشوار یک منبع گرمایی و ایمن خوبی محسوب میشود.گلس را حرارت دهید اما بیش از حد گرما ندهید که در هنگام لمس کردن گلس،دستانتان بسوزد.
گام دوم : یک قطعه از نوار چسب داکت را محکم اطراف دو انگشت خود بپیچانید.اطمینان حاصل کنید که قسمت چسبنده نوار رو به بیرون باشد.انجام این کار با انگشت اشاره و میانی سادهترین روش میباشد،اما در صورت احساس ناراحتی میتوانید با انگشتان دیگر خود نوار چسب را نگه دارید.
گام سوم : یک گوشه از گلس را انتخاب کنید و نوار چسب را روی صفحه فشار دهید این کار را در هر نقطه از گلس تکرار کنید تا دیگر هیچ نقطهای باقی نماند، اگر به مشکل برخورد کردهاید مجددا گلس گوشی را حرارت دهید تا چسبندگی آن تضعیف شود.
گام چهارم : نوار چسب را به آرامی بلند کنید سپس به سمت انتهای دیگر گلس حرکت دهیدآنگاه گوشهای از گلس بلند میشود.این کار را با احتیاط انجام دهید.
نحوه نصب گلس جدید :
نحوه نصب مانند جداسازی روشهای متفاوتی دارد که این روشها بر حسب برند و استایل گلسهای گوشی با یکدیگر متفاوت هستند.در هر صورت کاملا مطمئن باشیدکه دستان شما تمیز باشد تا از این طریق ذرات باقی ماندهای از گرد و غبار و یا خاک بر روی صفحه نمایش گوشی خود باقی نماند، در غیر این صورت زیر محافظ صفحه نمایش گوشی شما حبابهایی ایجاد میشود که ناخوشآیند خواهد بود.
نصب خشک :
این روش برای محافظ صفحه نمایشهایی است که بدون بطری محلول همراه است.
- اگر همراه گلس گوشی یک پد الکل بود با آن پاک کنید، در غیر این صورت از پارچه میکرو فیبر بدون پرز استفاده کنید.
- محافظ نمایشگر را نگه دارید و طرف چسبناک آن را جدا کنید.
- گلس را با دقت در مکان مشخص متناسب با دکمه Home،شکافهای دوربین و هدفون تنظیم کنید.
- به آرامی گلس را روی صفحه نمایش گوشی خود قرار دهید، این کار را از انتها شروع کنید و با دقت به سمت دیگر آن ببرید.برای اطمینان از ادامه کار و جلوگیری از ایجاد هرگونه حباب زیر گلس از کارت اعتباری و یا هر ابزار کاربردی دیگری که همراه محافظ نمایشگر است، استفاده کنید.
- توسط کارت اعتباری و یا کارت نصب که همراه محافظ صفحه نمایش شما میباشد، حبابها را صاف کنید.از مرکز حبابها را به سمت لبههای صفحه نمایش گوشی خود سوق دهید تا حبابها در زیر گلس گوشی کاملا پخش شوند.برای این کار میتوانید از پارچه میکروفیبردار هم استفاده کنید.
- لایه محافظ را از گلس جدا کنید.بعد از آن شما شاهد یک گلس صفحه نمایش بسیار تمیز خواهید بود.
نصب مرطوب :
این روش برای زمانی است که گلس همراه با یک عدد بطری محلول اسپری(معمولا الکل) برای کمک به نصب ارائه شود.برخی از افراد ترجیح میدهند از این نوع محافظ صفحه استفاده کنند تا از هرگونه لکهدار شدن گرد و غبار و حضور پرزهای زیر گلس گوشی جلوگیری شود.
- صفحه نمایش موبایل و یا تبلت خود را با اسپری و یک پارچه نرم تمیز کنید.
- جلو و پشت محافظ صفحه را سخاوتمندانه اسپری کنید.این کار باعث عدم خشکشدن هنگام نصب میشود.
- گلس را با دقت روی صفحه نمایشگر گوشی قرار دهید.با استفاده از یک کارت اعتباری یا کف دست خود، یکی از گوشههای گلس را روی صفحه نمایشگر موبایل تنظیم کنید و به آرامی بچسبانید.
- از وسیلهای با نام squeegee که همراه محافظهای نمایشگر ارائه میشود برای فشار دادن بیشتر گلس به صفحه نمایش گوشی استفاده میگردد.این کار را از مرکز گلس شروع کنید آنگاه به آرامی به سمت لبههای آن فشار آورید.مطمئن شوید که گلس روی نمایشگر نچرخد و نگه داشته شود.
- اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت مایع مرطوب زیر گلس خشک شود.اگر قصد دارید گوشی یا تبلت خودتان را در قاب محافظ بگذارید، حداقل باید تا دو ساعت صبر داشته باشید.این کار باعث میشود تا محافظ صفحه کاملا بر روی نمایشگر بچسبد.
به خاطر داشته باشید که در حین نصب، ممکن است مجبور شوید محافظ صفحه را دوباره بردارید.این میتواند خیلی خسته کننده باشد که دوباره از ابتدا اسپری بزنید و همه چیز را به درستی تنظیم کنید اما بهتر است مراقب باشید و برای این کار صبر زیادی به خرج دهید.
همیشه به یاد داشته باشید که اگر در گلس گوشی شما هرگونه شکافی دیده شود حتی اگر خیلی هم جزئی باشد، آن را تعویض کنید.همیشه در گلس، ترکهای جزئی به وجود آمده منجر به ایجاد نقصهای عمده خواهد شد.
جمع بندی :
پیشنهاد میکنیم مجددا مراحل تعویض گلس گوشی را مطالعه بفرمایید تا اگر نکته و یا جزئیاتی فراموش شده است، برایتان یادآوری گردد.چنانچه در هر یک از بخش ها سوالی ذهن شما را درگیر گرده است و یا تجربه بینظیری در رابطه با این موضوع دارید میتوانید در نظرات بیان بفرمایید تا در اسرع وقت پیگیری شود.