بهترین سی پی یو برای گیمینگ

بهترین سی پی یو برای گیمینگ ، امروزه با توجه به محبوبیت بازیهای کامپیوتری انتخاب بهترین سی پی یو برای گیمینگ چالش برانگیز و پیچیده است. سی پی یو یا پردازنده مرکزی کامپیوتر مهمترین قطعه کامپیوتر به شمار میآید که وظیفه پردازش اطلاعات و انجام وظایف را بر عهده دارد و به مثابه مغز انسان در سیستمهای کامپیوتر میباشد. سی پی یو با پردازنده مرکزی تنها واحد پردازشی سیستم کامپیوتر نیست و در واقع بخشی از کامپیوتر است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها و بازیها را بر عهده دارد. به همین دلیل سی پی یو نقش اصلی را در اجرای برنامهها و بازیها ایفا میکند و برای اجرای بدون نقص باید از قدرت و عملکرد مناسبی برخوردار باشد. در سالهای اخیر با افزایش محبوبیت بازیها شرکتهای تولید کننده CPU مدلهایی را برای گیمینگ طراحی و تولید کردهاند که در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی آنها بپردازیم.
اهمیت انتخاب بهترین سی پی یو برای گیمینگ چیست ؟
انتخاب بهترین سی پی یو برای گیمینگ برای هرکس که به دنبال فراهم کردن یک سیستم کامپیوتر قدرتمند برای بازی است، مهمترین اقدام میباشد. اغلب افراد به منظور ارتقای سیستم خود در مورد کارت گرافیک جستجو میکنند و آن را بهترین قطعه جهت بروزرسانی سیستم خود میدانند در حالی که بروزرسانی پردارنده مرکزی یا سی پی یو از کارت گرافیک مهمتر و ضروریتر میباشد.
در حقیقت اولین کار برای فراهم کردن یک سیستم کامپیوتر انتخاب سی پی یو یا پردازنده مرکزی میباشد. حتما میپرسید چرا؟ برای پاسخ به این سوال به دلایل زیر توجه کنید :
- برای انتخاب مادربرد، با توجه به نوع پردازنده AMD یا Intel، باید بدانید که چه نوع چیپست و سوکتی داشته باشد.
- اینکه مادربرد به چه تعداد شیار PCIe نیاز دارد
- آیا مادربرد از حافظه NVMe پشتیبانی میکند
- چه نوع حافظه رم باید انتخاب کنید
برای انتخاب همه این موارد باید ابتدا سی پی یو را انتخاب کنید. دقت کنید که اگر قصد بروزرسانی سیستم خود را دارید ممکن است مادربرد شما با پردازنده مرکزی که انتخاب کردهاید سازگاری نداشته باشد، پس حتما قبل از خرید سازگاری سی پی یو با مادربرد خود را بررسی کنید.
انتخاب یک سی پی یو مناسب آنقدرها هم ساده نیست. شما میتوانید بر اساس تعداد هستههای پردازشی و قدرت پردازش آن دست به انتخاب بزنید. اما با این کار ممکن است که پول خود را هدر دهید. زیرا شما باید پردازندهای را انتخاب کنید که با کارت گرافیک شما سازگاری داشته باشد و به حدی قدرتمند باشد تا کارت گرافیک شما را به حرکت درآورد و از حداکثر توانایی آن استفاده کند.
نامزدهای انتخاب به عنوان بهترین سی پی یو برای گیمینگ :
در این بخش از مقاله قصد داریم 8 مورد از نامزدهای انتخاب به عنوان بهترین سی پی یو برای گیمینگ را معرفی و به بررسی ویژگیها و عملکرد آنها بپردازیم.
پردازنده مرکزی اینتل مدل Core i9-9900K :
سریعترین پردازنده اینتل برای بازی
- تعداد هسته : 8
- تعداد رشته : 16
- فرکانس پایه : 3.6 گیگاهرتز
- فرکانس در حالت توربو : 5.0 گیگاهرتز
- قابلیت اورکلاک : بله
- حافظه کش : 16 مگابایت
- توان مصرفی : 95 وات
- تعداد شکاف PCIe 3.0 : شانزده عدد
- سریعترین سی پی یو برای گیمینگ
- تعداد زیاد هستههای پردازشی
- نیاز به خرید فن جداگانه
پردازنده مرکزی اینتل مدل Corei9-9900K بهترین پردازنده برای اجرای بازیهای کامپیوتری میباشد. اگر در حال جمع کردن یک سیستم برای بازی میباشید این سی پی یو بهترین گزینه پیش روی شما خواهد بود.
این پردازنده مجهز به 8 هسته و 16 رشته پردازشی میباشد. فرکانس پایه این سی پی یو 3.6 گیگاهرتز است که با قابلیت اورکلاک میتواند تا 5.0 گیگاهرتز افزایش یابد و سرعت خیره کنندهای را به ارمغان آورد. این میزان فرکانس در حالت اورکلاک در این سی پی یو بیشتر از همه پردازندههای موجود میباشد.
برای فرآیند خنک سازی این سی پی یو CPU اینتل نیاز به خرید یک فن خنک کننده به صورت جداگانه خواهد بود. حداکثر توان مصرفی این سی پی یو در حالت اورکلاک 95 وات میباشد که میزان بسیار خوبی با توجه به قدرت پردازشی بالای آن است. شاید سی پی یو اینتل Core i9-9900K اقتصادیترین و مقرون به صرفهترین سی پی یو برای گیمینگ نباشد اما در کنار یک پردازنده گرافیکی خوب تا چندین سال نیازی به ارتقاء آن نخواهید داشت، پس بهترین انتخاب ممکن خواهد بود.
اما برای کسانی که به دنبال یک پردازنده اقتصادیتر هستند پردازنده مرکزی اینتل مدل Corei9-9900KF گزینه مناسبی میباشد که از پردازندههای همین خانواده بوده و مقرون به صرفهتر میباشد.
پردازنده مرکزی اینتل مدل Core i7-9700K :
بهترین عملکرد گیمینگ با قیمت کمتر
- تعداد هسته : 8
- تعداد رشته : 8
- فرکانس پایه : 3.6 گیگاهرتز
- فرکانس در حالت توربو : 4.9 گیگاهرتز
- قابلیت اورکلاک : بله
- حافظه کش : 12 مگابایت
- توان مصرفی : 95 وات
- تعداد شکاف PCIe 3.0 : شانزده عدد
- عملکرد گیمینگ بینظیر
- عدم وجود Hyper-Threading
پردازنده مرکزی اینتل مدل Core i7-9700K یک مدل پایینتر از i9-9900K بوده اما مدلی جذاب و دوست داشتنی است. این سی پی یو مجهز به 8 هسته پردازشی قدرتمند با معماری کافی لیک میباشد اما اینتل در اینجا خساست به خرج داده و از Hyper Threading در این سی پی یو استفاده نکرده است. بنابراین تعداد رشتههای پردازشی آن نیز 8 رشته میباشد.
در زمان بازی این موضوع کمی در مقایسه با مدل corei9 به چشم میآید و این پردازنده کندتر عمل میکند اما باز هم عملکرد فوقالعادهای در اجرای بازی از خود به نمایش میگذارد. این سی پی یو نمونه کامل هماهنگی بین امکانات و قیمت مناسب میباشد. عدم استفاده از Hyper Threading به این معناست که این سی پی یو نسبت به مدل i9-9900K گرمتر نمیشود پس نیاز به هزینه گزاف برای خرید فن خنک کننده حرفهای نخواهد بود.
اگر تولید کننده ویدئوهای زنده هستید، یا مشغول تدوین فیلم و تولید محتوای ویدئویی هستید بهترین گزینه برای شما استفاده از سی پی یو اینتل مدل i9-9900K میباشد اما اگر از کامپیوتر فقط برای بازی کردن استفاده میکنید مدل i7-9700K پاسخگوی نیاز شما خواهد بود و نیازی به هزینه گزاف برای خرید سی پی یو ندارید.
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 9 3900X :
بهترین سی پی یو شرکت AMD برای بازی یا هر کاری
- تعداد هسته : 12
- تعداد رشته : 24
- فرکانس پایه : 3.8 گیگاهرتز
- فرکانس در حالت توربو : 4.6 گیگاهرتز
- قابلیت اورکلاک : بله
- حافظه کش : 64 مگابایت
- توان مصرفی : 105 وات
- تعداد شکاف PCIe 4.0 : شانزده عدد
- سریعترین سی پی یو گیمینگ شرکت AMD
- عملکرد فوقالعاده برای کارهای غیر از گیمینگ
- مجهز به فن خنک کننده پیشرفته
- کمی کندتر از سی پی یو اینتل i9-9900K در بازی
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 9 3900X از نسل سوم پردازندههای رایزن شرکت ای ام دی که عملکرد بسیار خوبی در گیمینگ از خود نشان میدهند. این پردازنده ممکن است سریعترین پردازنده گیمینگ در دنیا نباشد اما در تنظیمات و رزولوشنهایی که گیمرها از آن استفاده میکنند کم نیاورده و عملکرد بسیار خوبی دارد. جدای از بازی این پردزنده سریعترین سی پی یو برای سایر کارهای کامپیوتر میباشد.
این پردازنده از لحاظ قیمت به پردازنده i9-9900K اینتل تقریبا نزدیک است با این تفاوت که به یک فن خنک کننده حرفهای از نوع Wraith Prism مجهز بوده و از تعداد هسته و رشته پردازشی بیشتری نیز برخوردار است. عملکرد این سی پی یو در مقایسه با محصول اینتل 8 درصد سرعت کمتر در بازی و 25 درصد سرعت بیشتر در اجرای سایر کارهای سنگین مانند تدوین فیلم و ساخت تصاویر سه بعدی میباشد. اگر نگران این کمبود 8 درصد عملکرد در بازی هستید جای نگرانی نیست زیرا میتوانید با استفاده از یک پردازنده گرافیکی مناسب این درصد کاهش را جبران کنید و از عملکرد فوقالعاده این سی پی یو لذت ببرید.
سی پی یو CPU ای ام دی تا جایی که نیاز به اورکلاک نباشد فرکانس را در یک حد نگه میدارد و این به این معنی است که در اجرای کارها و برنامههای سبک فرکانس پردازش هسته در پایینترین حالت ممکن نگه داشته میشود.
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 7 3700X :
بهترین سی پی یو میان رده برای گیمینگ
- تعداد هسته : 8
- تعداد رشته : 16
- فرکانس پایه : 3.6 گیگاهرتز
- فرکانس در حالت توربو : 4.4 گیگاهرتز
- قابلیت اورکلاک : بله
- حافظه کش : 32 مگابایت
- توان مصرفی : 65 وات
- تعداد شکاف PCIe 4.0: شانزده عدد
- سی پی یو چند منظوره فوقالعاده
- عملکرد فوقالعاده در کنار قیمت مناسب
- مجهز به فن خنک کننده پیشرفته
- کمی کندتر از سی پی یو اینتل i7-9700K در بازی
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 7 3700X با کاهش قیمت و تعداد هسته نسبت به مدل 3900X روبرو شده است اما با بهره از معماری Zen 2 شرکت AMD تقریبا از همان سرعت در اجرای بازیها برخوردار هستند. این سی پی یو از درگاه PCIe 4.0 بهره میبرد که امروزه آنچنان کارایی ندارد اما در آیندهای نزدیک به کار خواهد آمد. این پردازنده با 8 هسته و 16 رشته پردازشی به همراه یک فن خنک کننده حرفهای از نوع Wraith Prism و با قیمت بسیار مناسب به بازار عرضه شده است.
سی پی یو ای ام دی نسبت به مدل i7-9700K اینتل 9 درصد کندتر در اجرای بازی میباشد که این موضوع کاملا به پردازنده گرافیکی شما بستگی دارد. در صورت انتخاب یک کارت گرافیک مناسب این میزان از کندی بی معنی خواهد بود و تفاوتی در اجرای بازی به چشم نمیخورد. اما این محصول در اجرای برنامههای همزمان و کارهای پردازشی سنگین مانند ساخت و تدوین فیلم 18 درصد نسبت به پردازنده اینتل سریعتر میباشد و برنده این رقابت از نظر سرعت و قیمت میباشد.
به عنوان یک پردازنده برای گیمینگ، 3700X خوب است و با توجه به قدرت پردازشی و قیمت بهترین سی پی یو برای برای گیمینگ در حال حاضر میباشد.
پردازنده مرکزی اینتل مدل Core i5-9400F :
بهترین گزینه اقتصادی در خانواده اینتل
- تعداد هسته : 6
- تعداد رشته : 6
- فرکانس پایه : 2.9 گیگاهرتز
- فرکانس در حالت توربو : 4.1 گیگاهرتز
- قابلیت اورکلاک : ندارد
- حافظه کش : 9 مگابایت
- توان مصرفی : 65 وات
- تعداد شکاف PCIe 3.0 : چهل عدد
- سی پی یو میان رده مقرون به صرفه
- مجهز به فن خنک کننده پیشرفته
- عدم قابلیت اورکلاک
- تعداد 6 هسته پردازشی
- برای کارتهای گرافیک سطح بالا مناسب نیست
پردازنده مرکزی اینتل مدل Core i5-9400F گزینه جالبی است. کمی سریعتر ار پردازنده نسل قبل خود یعنی 8400F میباشد اما از گرافیک یکپارچه شرکت اینتل بهره میبرد. این گرافیک یکپارچه مشکلی برای شما در بازی به وجود نمیآورد اما اگر میخواهید از Quick Sync استفاده کنید با این سی پی یو هیچ شانسی نخواهید داشت. در مجموع این سی پی یو انتخابی مناسب از لحاظ اقتصادی است.
مورد دیگری که در این پردازنده وجود دارد عدم قابلیت اورکلاک میباشد. به همین منظور شما میتوانید از مادبرد سطح پایینتری مانند H370 استفاده کنید و هزینه کمتری داشته باشید. این سی پی یو مجهز به یک فن خنک کننده به همراه خود میباشد و شما را از خرید آن به صورت جداگانه بی نیاز خواهد کرد.
این محصول ممکن است در به اندازه سایر پردازندههای تست شده سریع نباشد و حتی با پیشرت طراحی و گرافیک بازیها در آینده، 6 هسته پردازشی پاسخگوی نیاز آن نباشد اما تا آن زمان گزینه مناسب و مقرون به صرفهای خواهد بود.
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 5 3600 :
یک میان رده مطمئن
- تعداد هسته : 6
- تعداد رشته : 12
- فرکانس پایه : 3.6 گیگاهرتز
- فرکانس در حالت توربو : 4.2 گیگاهرتز
- قابلیت اورکلاک : دارد
- حافظه کش : 32 مگابایت
- توان مصرفی : 65 وات
- تعداد شکاف PCIe 4.0 : شانزده عدد
- سی پی یو میان رده مقرون به صرفه
- بسیار ایمن و مطمئن
- همگامسازی بسیار خوب با پردازندههای گرافیکی AMD
- برای بازیهای سطح بالا خیلی مناسب نیست
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 5 3600 از نسل سوم پردازندههای این شرکت میباشد. شرکت AMD در این نسل از پردازندههای خود با ایجاد بهبودهایی در عملکرد و کارایی سعی در ارائه یک محصول قدرتمند داشته است. این محصول که در رتبه ششم بهترین سی پی یو برای گیمینگ جای گرفته است در حدود 5% نسبت به مدل 3900X در بازی کندتر است که میزان قابل توجهی نیست و میتوان آن را با بکارگیری یک پردازنده گرافیکی خوب به صفر رساند.
با خرید این سی پی یو ای ام دی شما یک پردازنده 6 هستهای به همراه 12 رشته پردازشی خواهید داشت که در اجرای برنامههای سنگین و چند برنامه همزمان 40% سریعتر از مدل 9400F اینتل میباشد که کمی هزینه بیشتری را برای شما خواهد داشت. این اعداد و ارقام مدیون استفاده از معماری Zen 2 شرکت AMD و استفاده از شکافهای PCIe 4.0 در این سی پی یو میباشد. این محصول به لطف بهره بردن از فناوریهای حفاظتی از ایمنی بسیار خوبی برخوردار است و اطمینان بالایی را برای کاربران خود به ارمغان میآورد.
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 5 2600 :
گزینه اقتصادی خوب برای گیمینگ
- تعداد هسته : 6
- تعداد رشته : 12
- فرکانس پایه : 3.4 گیگاهرتز
- فرکانس در حالت توربو : 3.9 گیگاهرتز
- قابلیت اورکلاک : دارد
- حافظه کش : 16 مگابایت
- توان مصرفی : 65 وات
- تعداد شکاف PCIe 3.0 : شانزده عدد
- سی پی یو میان رده مقرون به صرفه
- دارای قابلیت اورکلاک
- مجهر به فن خنک کننده
- برای بازیهای سطح بالا خیلی مناسب نیست
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 5 2600 دارای معماری Zen+ شرکت AMD میباشد. این سی پی یو از نظر تعداد هسته و رشته پردازشی کاملا مانند مدل 3600 است اما فرکانس پردازشی کمی پایینتری نسبت به آن دارد در نتیجه از قیمت کمتری نیز برخوردار است. این سی پی یو قابلیت اتصال به سوکت AM4 مانند سایر پردازندههای رایزن را دارد و اگر در حال حاضر بودجه محدودی دارید و قصد دارید در آینده پردازنده بهتری بخرید این محصول بهترین گزینه برای شروع میباشد.
با اینکه این مدل از پردازندههای رایزن به صورت ویژه برای گیمینگ طراحی و ساخته نشدهاند اما در رده هفتم بهترین سی پی یو برای گیمینگ قرار گرفته است زیرا با استفاده از یک کارت گرافیک خوب میتوانید بدون هیچ مشکلی برای گیمینگ از آن استفاده کنید. درست است که فرکانس پایه این محصول اندکی کم میباشد اما در حالت اورکلاک میتوانید فرکانسی در حدود 4 گیگاهرتز و حتی کمی بیشتر را تجربه کنید.
پردازنده مرکزی ای ام دی مدل Ryzen 5 3400G :
یک پردازنده ارزان به همراه گرافیک یکپارچه
- تعداد هسته : 4
- تعداد رشته : 8
- فرکانس پایه : 3.7 گیگاهرتز
- فرکانس در حالت توربو: 4.2 گیگاهرتز
- قابلیت اورکلاک : دارد
- حافظه کش : 4 مگابایت
- توان مصرفی : 65 وات
- تعداد شکاف PCIe 3.0 : هشت عدد
- دارای گرافیک یکپارچه رادئون
- قیمت بسیار مناسب
- قابلیت نمایش تصاویر Full HD
- معماری +Zen قدیمی
در انتهای لیست پردازندههای ارزان قیمت گزینههای زیادی وجود دارد که مدل 3400G بهترین آنها میباشد. با صرف یک هزینه بسیار کم نسبت به مدل 2600 صاحب یک کارت گرافیک رادئون خوب میشوید که اگر بخواهید به صورت جداگانه برای آن هزینه کنید مقدار خیلی بیشتر باید بپردازید. این پردازنده گرافیکی یکپارچه نسبتا قوی بوده و کاملا با پردازنده سازگار میباشد و عملکرد مناسبی را برای گیمینگ در اختیار شما میگذارد.
گرافیک یکپارچه 3400G’s Vega 11 شرکت رائون در مقایسه با گرافیک UHD Graphics 630 اینتل، دو تا سه برابر سریعتر است. این گرافیک رادئون به راحتی از پس کیفیت تصویر 1080p با سرعت فریم در ثانیه مناسب برخواهد آمد در حالی که گرافیک اینتل نهایت کیفیت 720p با سرعت فریم در ثانیه 30 را پوشش میدهد.
در مجموع این محصول یک پردازنده خوب به همراه گرافیک یکپارچه نسبتا قوی میباشد که از قیمت بسیار مناسبی برخوردار بوده و گزینه خوبی برای خرید خواهد بود.
جمعبندی :
بازیهای کامپیوتری از نظر گرافیکی روز به روز در حال بهبود و ارتقاء میباشند و همین امر نیاز به یک سی پی یو قدرتمند با توان پردازشی بالا را طلب میکند تا بتواند از پس پردازش حرکتهای سریع و کیفیت بالای تصاویر برآید. امروزه دو شرکت AMD و Intel که تولید کنندگان اصلی سی پی یو در جهان هستند رقابت تنگاتنگی در تولید بهترین CPUها دارند. از این رو که گیمرها به دنبال بهترین قابلیتها و امکانات هستند تا بازی را بدون مشکل و وقفه انجام دهند، ممکن است در انتخاب بهترین سی پی یو برای گیمینگ دچار مشکل شوند. در این راهنما تلاش کردیم شما را با بهترین گزینههای ممکن برای بازی آشنا کنیم و به بررسی ویژگیهای آن بپردازیم. شما نیز میتوانید تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.