
بهترین سی پی یو برای لپ تاپ
بهترین سی پی یو برای لپ تاپ، همواره یکی از دغدغههای خریداران لپ تاپ است. آیا میخواهید لپ تاپی فوق العاده را جایگزین کامپیوتر رومیزی خودتان کنید؟ آیا برنامه نویس، بلاگر، طراح یا گیم باز هستید؟ آیا میخواهید ویدئوهای روی نتفلیکس و یوتیوب را با سرعت مناسب تماشا کنید؟
به هر حال باید بهترین لپ تاپها با آخرین مدلهای سی پی یو و فضای ذخیره سازی کافی برای دادهها را بشناسید. در این مقاله شما را با بهترین سی پی یو برای لپ تاپ آشنا کرده و ویژگیهای آنها را قید میکنیم.
سی پی یو (پردازشگر) چیست؟
هنگامیکه به دنبال پاسخگویی یا پردازش دستورالعملهای پایه از طریق فعالیتهای رمزگردانی، اجرایی و نگارش در سیستم هستیم، پردازشگر یا همان سی پی یو این کار را برایمان انجام میدهد.
بهترین سی پی یوها در سال جاری به شرح زیر هستند:
- پردازشگر i7-750 H
- پردازشگر i7-7700HQ
- پردازشگر i5-8300H
- پردازشگر i5-7300HQ
- پردازشگر i7-85550U
- پردازشگر i7-7500U
بهترین سی پی یو برای لپ تاپ، چه مزیتهایی به همراه دارد؟
با داشتن بهترین سی پی یو برای لپ تاپ، صفحه گستردهها زودتر روی لپ تاپ بالا میآیند، صفحات وب را با سرعت بیشتری مرور خواهید کرد، بازی کردن و تدوین عکس و فیلم هم برایتان ساده میشود؛ ولی این سرعت بیشتربا کاهش عمر باتری همراه است.
بهترین سی پی یو برای لپ تاپ من کدام است؟
اولین سؤالی که در حین خرید لپ تاپ ذهن بسیاری از ما را به خودش معطوف کرده این است که آیا مدل Core i7 از Core i5 سریعتر است؟ اول باید بدانید که چه سرعتی مورد نیاز کار شما است؟
امروزه مدلهای مختلف و نسخههای متفاوت سی پی یوها تولید میشوند که انتخاب لپ تاپهای مناسب را دشوار کردهاند. حالا اغلب پردازشگرهای درون بازار،محصول شرکت اینتل هستند که بهترین مدلهای آنرا در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد.
- اینتل Core i5 یا i7 سری H: مناسب برای برنامه ریزی یا بازیهای کامپیوتری هستند.
- اینتل Core i7 سری U/ اینتل Core i5 یا i7 سری G: بهره وری روزانه خوبی دارند.
- اینتل Core i5 سری U: برای فعالیتهای متداول مناسب هستند.
- اینتل Core m یا Core i5 یا i7 سری Y: برای عملکردهای فوق ظریف مثل کار با نرمافزارهای طراحی و معماری مناسب هستند.
- اینتل سلرون و پنتیوم: لپ تاپهایی مقرون به صرفه با بهرهوری پایین هستند.
کدام برندهای مناسب دیگری هم به عنوان بهترین سی پی یو لپ تاپ محسوب میشوند؟
پردازشگرهای سریع دیگری هم برای کار روزانه با لپ تاپ وجود داند که به شرح زیر هستند:
- AMD Ryzen3 2200G: سی پی یو که به بودجه خوبی نیاز دارد و عملکرد خوبی را با توجه به این بودجه ارائه میدهد.
- Intel Core i7-9700K: در حکم یک نیروگاه هشت هستهای رومیزی عمل میکند.
- Intel Core i7-9900K: پیشگام جدیدترین مدلهای اینتل کور است که بودجه بالایی را میطلبد.
به طور کلی در حال حاضر برای انجام فعالیتهای آموزشی و تحصیلی، مدلهای Core i3 دارای کمترین سرعت، Core i5 دارای سرعت متوسط و Core i7 دارای بالاترین سرعت هستند. اگر به طور روزمره میخواهید از لپ تاپتان استفاده کنید به دنبال فعالیتهای گرافیکی و مهندسی پیشرفته یا بازیهای سنگین نیستید، پس پردازشگرهای Core i5 برایتان مناسب هستند.
در زمینه تدوین و ویرایش فیلم هم پردازشگرهای i7 Core بهتر از i5 Core هستند. تعداد این هستهها برای تدوین فیلم حائز اهمیت هستند؛ چون اینگونه فعالیتها، فشار بیشتری به سی پی یوها وارد میکنند.
سی پی یوهای برتر لپ تاپ
طبق بررسیهای انجام شده، پردازشگرهای نسل هشتم در زمینه انجام همزمان چند فعالیت، عملکرد بهتری نسبت به پردازشگرهای نسل هفتم دارند. در واقع بین مدلهای این دو نسل، جهشی دو تا سه ساله از نظر کیفیت عملکرد مشاهده میشود.
برخی از سی پی یوها طوری طراحی شدهاند تا دو فعالیت را به یک فعالیت تبدیل کنند؛ درنتیجه انجام چند کار به راحتی انجام میشود. پردازشگرهای اینتل هوشمند با حافظه محدود در این مدلهای سی پی یو به کار رفته است.
با وجود معرفی نسل نهم پردازشگرها، هنوز هم از نسلهای هفتم و هشتم در لپ تاپها استفاده میشود. به هر حال انتخاب بهترین نسل از پردازشگر تا حد زیادی به نوع کارتان وابسته است.
کارایی بهترین سی پی یو برای لپ تاپ به چه عواملی وابسته است؟
کارایی بهترین سی پی یو برای لپ تاپ به مجموعه عوامل زیر وابسته است:
-
هستهها (Cores):
هسته به عنوان قابلیت کار روی یک تکلیف مجزا محسوب میشود. سی پی یوهای اغلب لپ تاپها دارای دو هسته هستند ولی برخی از مدلهای برتر دارای چهار هسته هم هستند. حالا طیف وسیعی از لپ تاپهای Core i5 و Core i7 به عنوان نسل هشتم لپ تاپها، چهار هسته دارند. به عبارت دیگر هستهها همان پردازشگرهای قرار گرفته درون پردازشگرها برای رسیدن به عملکرد سریعتر هستند.
-
فرا رشتهای (Hyper-Threading):
سی پی یو در محل رشته(Threed) هر هسته فیزیکی یا واقعی را به دو هسته مجازی تبدیل میکند. اغلب سی پی یوهای دو هستهای اینتل، از فناوری فرا رشتهای برای ایجاد چهار رشته استفاده میکنند در حالیکه سی پی یوهای چهار هستهای، هشت رشته به وجود میآورند.
-
سرعت پردازنده (Clock Speed):
بر حسب گیگاهرتز اندازه گیری میشود و تعداد چرخههای اجرایی سی پی یو در هر ثانیه را مشخص میکند. به طور کلی، سرعت بالاتر پردازنده، مطلوب است.
-
تقویت توربو (Turbo Boost):
این قابلیت برای تکمیل سریعتر یک فعالیت، به طور موقت سرعت پردازنده را بالا میبرد. مدلهای i5 و i7 این قابلیت را دارند ولی مدل Core i3 فاقد این قابلیت است.
-
کش (Cache):
مقدار اندکی از RAM که به طور مستقیم صرف سی پی یو میشود، کش نام دارد. اطلاعات به طور مداوم در کش ذخیره میشوند تا کارهای تکراری با سرعت بالاتری انجام شوند. بیشتر سی پی یوها، 1 تا 4 مگابایت کش دارند.
-
توان طراحی حرارتی (Thermal Design Poner):
TDP همان تعداد وات مصرفی سی پی یو است. وات بالاتر به معنای عملکرد بهتر است ولی گرمای بیشتری را تولید کرده و مصرف انرژی بالاتری هم دارد.
بنابراین برای انتخاب بهترین سی پی یو برای لپ تاپ، اول حیطه کاری و مصارف روزانه خودتان را مشخص کرده و بعد با توجه به بودجه خودتان از میان پردازشگرهای نسلهای مختلف موجود در بازار،بهترین پردازشگر را انتخاب کنید.