معرفی محصول

اجزای مادربرد

3 انتخاب برتر از نگاه کاربران

اجزای مادربرد و اطلاعات مربوط به اجزای مادربرد موضوعی است که قصد داریم آن را مورد بررسی قرار دهیم. آشنایی با مادربرد و اجزای مادربرد به­ خصوص در دنیای مدرن امروزی بسیار حائز اهمیت است. بدون اغراق، مادربرد اصلی­ترین بخش یک کامپیوتر به شمار می­رود که در ادامه­ی مطلب به علت این قضیه نیز پی خواهید برد. در مادربرد قطعاتی مانند سی پی یو، پاور و . . . وجود دارد. همین موضوع دلیلی بر نامیدن مادربرد به عنوان مهم‌ترین قطعه است. آشنایی با این اجزا نیز باعث می­شود که شما بتوانید با آگاهی کامل نسبت به انتخاب با کیفیت­ترین محصولات اقدام کنید. حالا هم دیر نشده و اصلا نگران نباشید! با سایت نشت‌آپ همراه باشید تا شما را با این بخش مهم و اجزای تشکیل دهنده­ی آن به خوبی آشنا کنیم. حال امروز می­خواهیم به شرح کامل تک تک اجزای سازنده­ی این عضو حیاتی کامپیوترها بپردازیم.

پیش از بررسی اجزای مادربرد، مادربرد چیست؟

٬٬مادربرد یا برد مادر (Mother board)٬٬، ٬٬مِین­برد (Main board) یا برد اصلی٬٬ ، یا در کامپیوترهای اپل ٬٬برد منطقی٬٬ ، همه و همه اسامی هستند که برای این جزء مهم به کار برده می­شود. درواقع مادربرد، تخته مداری الکتریکی است که دیگر اجزای مهم و کوچک یک کامپیوتر را در برگرفته ­است. این اجزای کوچک و مهم را همه­مان می­شناسیم؛ اجزائی نظیر : CPU یا پردازنده، RAM یا  همان حافظه‌ی موقت، HDD یا هارد دیسک­ها و . . . هستند که برروی این برد مادر قرار گرفته­اند که وجود همه­شان برای کار یک کامپیوتر بسیار حیاتی­ست. مادربرد نه تنها تمامی این اجزا را در برمی­گیرد، بلکه آن­ها و دیگر اجزا را به یکدیگر نیز متصل می­کند. درواقع اگر یک کیس کامپیوتر را باز کنید یا از بالا به آن نگاه کنید، بزرگ­ترین قطعه­ای که خواهید دید همین مادربرد و اجزای مادربرد است.

مادربردها تاریخچه­ای بلند مدت دارند که همزمان با ارائه­ی اولین کامپیوترها به سال 1982 برمیگردد. پس با اشاره به همین تاریخچه­ی ساده به­راحتی متوجه می­شویم که مادربردها از مهم­ترین قطعات هستند چرا که از گذشته­ای دور و دراز تا به امروز همچنان برروی کامپیوترها سوار هستند و جزء لاینفک آنها به شمار می­روند. چیزی که این مادربردها را به عضوی حیاتی در کامپیوترها تبدیل کرده­است درواقع وظیفه­ی خطیری‌ست که این بخش برعهده دارد. اجزای مادربرد همه و همه در تلاشند که پردازشگر مرکزی کامپیوتر را کنترل کرده و آن را با قسمت­های دیگر ارتباط دهند در صدد فعالیت صحیح و بدون خطای کامپیوتر برآیند.

اطلاعات کلی درباره اجزای مادربرد:

اجزای مادربردها ارتباطات میان سخت­افزار و اجزاء یک کامپیوتر را ممکن می­سازند. همچنین در زمینه­ی مادربرد ما تنوع زیادی هم داریم؛ چرا که مادربردهای بسیاری در انواع سایزها و مدل­ها وجود دارند تا بتوانند به قالب کامپیوترها و سیستم­های مختلف درآیند. برای مثال چند نمونه از مادربردها عبارتند از: مادربرد گیمینگ، مادربرد گیمینگ ایسوس، مادربرد گیگابایت و . . . از نمونه‌های برتر در زمینه مادربرد هستند.

همچنین مادربردها با سه ویژگی عمده، مشخص می­شوند :

  • عوامل ظاهری، که به ابعاد و هندسه‌ی مادربرد مربوط است؛
  • از لحاظ ٬٬چیپست٬٬ ، که جریانی‌ست که استفاده می­شود تا یکسری منابع را برای انتقال داده­ها و اطلاعات، کنترل کند؛
  • انواع سوکت پردازنده‌ی استفاده‌شده، وسیله­ی اتصال دهنده­ایست که پردازنده بر روی آن سوار است.

همچنین شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که یک مادربرد چگونه به کیس کامپیوتر رومیزی متصل می­شود؟ درواقع مادربرد در این حالت با استفاده از یکسری حالت­های کمکی ایستاده متصل می­شود و سپس تمامی دستگاه‌های دیگری که در پی اتصال به آن هستند می­توانند از طریق اتصال به خود مادربرد و یا نوع از کارت‌های پیشرفته این کار را انجام دهند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ما چیزی تحت عنوان برد پدر نداشته اما برد دختر داریم! که در گذشته استفاده می­شد اما امروزه جای خود را به کارت­های ISA و کارت­های PCI داده‌است.

بهتر است بدانید که مادربردها و اجزای مادربردها را می­توان در گوشی­های تلفن همراه، لپ­تاپ و تبلت‌ها نیز یافت. اما نه به شکلی که از مادربرد کامپیوتر انتظار دارید بلکه می­توان نامش را تنها نوعی برد منطقی گذاشت. (همانطور که در ابتدای این بخش نیز به آن اشاره کردیم)

درواقع دلیلی اصلی که به عنوان وجه اصلی تمایز مادربردها به حساب می­آید این است که هرکدام از آنها باید بتوانند با نوع خاصی از پردازشگرها و حافظه‌ها (چه موقت و چه دائم) کار کنند و مادربردی نیز وجود ندارد که بتواند با همه­ی انواع سیستم­ها کار کند! به همین دلیل ما نیازمند انواع مختلف و کارآمد برای سیستم­های متمایز هستیم.

پس نتیجه می­گیریم که برای آن که یک کامپیوتر به­خوبی از پس کنترل کردن پردازشگرها، یا به معنی دیگر، برای این که یک کامپیوتر به خوبی بتواند اطلاعات را پردازش کند و ارتباطات مفیدی میان هریک از اجزا برقرار کند نیازمند است که از مادربردی با کیفیت و کار آمد برخوردار باشد. اینجاست که مسئله‌ی اجزای مادربرد به میان می­آید چرا که این کیفیت و مناسب بودن اجزای تشکیل دهنده­ی چیزیست که کیفیت کار آن چیز را در مجموع به ارمغان می­آورد.

درواقع انتخاب اجزای مادربرد یکی از تصمیماتی­ست که باعث می­شود کامپیوتر شما به حد اعلای کارکرد خود برسد. فارغ از آن که اصلا چه شرکتی آن را تولید کرده­است و بدون نیاز به هزینه کردن مبالغ گزاف، تنها و تنها با کسب آگاهی و اطلاعات قابل اعتماد از منابع معتبر و تصمیم هوشمندانه بر اساس اطلاعاتی که کسب کردید می‌توانید بهترین مادربرد موردنظر خود را شناسایی کنید.

این تصمیم و انتخاب نیز نه تنها هم اکنون به دردتان می­خورد، بلکه در آینده هم به کمک­تان خواهد آمد. می­پرسید چگونه؟ بدین صورت که نوع مادربرد و همچنین اجزای مادربردی که انتخاب می­کنید، بستری برای انتخاب­های آینده­تان فراهم می­آورد. تصور کنید مادربردی بسیار با کیفیت را بر اساس معیارهایی که در این مقاله در اختیارتان قرار می­دهیم انتخاب کنید؛ این انتخاب نه تنها موجب می­شود که در لحظه­ی حال از کیفیت کار کامپیوترتان لذت ببرید بلکه باعث می­شود حتی بتوانید بعدا هم در صورت اضافه شدن هرگونه امکانات و ویژگی­ها، به راحتی و با کمترین دردسر در صدد ارتقاء کامپیوتر خود برآیید.

پس نه تنها بر عملکرد فعلی، که بر انعطاف سیستم در زمان هرگونه ارتقائی نیز تأثیر می­گذارد. چه کسی بدش می­آید که تمامی پتانسیل­های لازم برای ارتقا در آینده را به سیستم خود بدهد؟ و بار دیگر متذکر خواهیم شد که بدون هیچ دردسری. چرا که انتخاب اجزای مادربرد مناسب و مادربرد کار آمد موجب آن می­شود که در زمان ارتقاء، شما هیچ نیازی به نصب هیچ امکانات جانبی دیگری نداشته باشید. پس برویم به سراغ آشنایی با اجزای مادربرد .

چیزی از اجزای مادربرد می­دانید؟

کامپیوترها، دستگاه­ها و سیستم­های پیچیده­ای هستند؛ پس بنابراین انتظار می­رود که در پس این دستگاه­ها با اجزای به مراتب پیچیده­تری روبه­رو باشیم که تماما باهم در فعالیتند تا کامپیوترها به بهترین نحو ممکن پاسخگوی تمامی نیازهای تکنولوژی بشر باشند.

یکی از هزاران جزء کامپیوتر، مادربرد است. مادربرد و اجزای مادربرد از مهم­ترین و اصلی­ترین قطعات یک کامپیوتر به شمار می­آیند که در بخش پیشین به خوبی به اهمیت آن پرداختیم.

حال که متوجه اهمیت مادربرد شده­اید، نوبت آن رسیده که به اجزای مادربرد بپردازیم؛ چرا که این اجزای سازنده‌ی یک چیز است که کیفیت و کارآیی آن را تضمین می­کند. درست مانند پایه­ها و اسکلت یک ساختمان که تمامی واحدهای درون آن و حتی نمای بیرونی آن، مستقیما به آن وابسته و مرهون و مدیون آن است. البته این نکته را فراموش نکنید که زیر ساخت­های مادربرد (اجزای مادربرد) ، به مراتب نسبت به پایه­های ساختمان از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. چرا که ما در قضیه­ی اجزای مادربرد با یک تخته­ی الکتریکی سروکار داریم که در آن کوچکترین اجزایی که فکرش را بتوانید بکنید، به سزاترین نقش­ها را دارند. جدای از این، اجزای مختلف، دائما باهم در تماسند؛ لذا از این جهت حائز اهمیت است که کوچکترین خطایی می­تواند منجر به بیشترین مشکلات در کل سیستم و حتی در برخی موارد موجب نابودی کلی سیستم­مان بشود.

پس با نشت­ آپ همراه باشید تا بتوانید اجزای مادربرد را بهتر شناخته و در انتخاب بهترین و با کیفیت­ترین‌ها، پیش قدم شوید.

به طور خلاصه اجزای مادربرد عبارتند از :

  • موس و کیبرد
  • یو اس بی (USB)
  • درگاه موازی
  • تراشه­ی سی پی یو (CPU)
  • شکاف رَم یا اسلات رَم (RAM)
  • کنترل کننده­ی فلاپی
  • کنترل کننده­ی آی دی ای (IDE)
  • شکاف پی سی آی (PCI)
  • شکاف آی سی ای (ICA)
  • باتری سیموس (CMOS)
  • شکاف سی پی یو (CPU)
  • شکاف ای جی پی (AGP)
  • پریز منبع تغذیه

ما دو نوع رابط موس و کیبرد داریم. اولی PS/2 و دومی USB. واژه‌ی یو اس بی به معنای استاندارد جهانی برای گذرگاه سریالی کامپیوتر است. این واژه در واقع برای اتصالات کامپیوتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین دستگاه‌های بسیاری وجود دارد که از طریق یو اس بی می‌تواند متصل شود؛ نظیر موس، کیبرد، اسکنرها، دوربین‌ها و … هرآنچه که خودتان هم ممکن است با آن آشنایی داشته باشید. در حقیقت، رابط یو اس بی استفاده می‌شود تا مادربرد کامپیوتر را به دستگاه‌های جانبی متصل کند. در این حالت شما امکان این را دارید که دستگاه‌های جانبی که پیش‌تر از طریق یو اس بی به کامپیوتر وصل کرده بودید، بدون دوباره راه اندازی سیستم آن را جدا کنید.

احتمالا با یو اس بی و موس و کیبرد بیشتر از درگاه موازی آشنا بوده‌اید؛ پس به این بخش بیشتر دقت کنید. درگاه موازی چیزی است که اغلب پرینترهای قدیمی از آن برای اتصال استفاده می‌کردند. همچنین این درگاه از بیشتر از یک سیم و کابل برای ارسال و دریافت چندین بایت از اطلاعات، آن هم در یک زمان استفاده می‌کند. این درحالی‌ست که درگاه متوالی تنها از یک کابل استفاده می‌کند.

وقتی از سی پی یو حرف می‌زنیم درواقع منظورمان یک نوع پردازشگر است. بهتر بگوییم، واحد مرکزی پردازش؛ به علت کارایی منحصر به فرد آن، گاهی آن را میکروپردازشگری (پردازشگر میکروسکوپی) می‌نامند که تمامی وظایف موجود در سیستم یک کامپیوتر را اجرا می‌کند. پس فکر می‌کنم اشتباه نیست که برخی آن را مغز کامپیوتر نیز می‌دانند. این شکاف‌ها برای پیوست کردن حافظه بر روی آنهاست. در دسکتاپ‌های عمومی ما می‌توانیم دو شکاف حافظه را ببینیم اما در مادر‌بردهای سرور می‌توان حتی بیش از ۴ شکاف مشاهده کرد. همچنین رم ها را می‌توان در سایزهای متفاوت نیز دید.

به طور کل دو نوع شکاف رم داریم؛ شکاف SIMM و شکاف DIMM. شکاف SIMM که شکل کامل آن، یک نمونه حافظه‌ی درون خط تکی است. این شکاف‌ها در مادربردهای قدیمی‌تر پیدا می‌شوند. این نوع شکاف ۳۲ بیت فشار و گذرگاه را پشتیبانی می‌کند. شکاف DIMM که شکل کامل این دسته یک نمونه حافظه‌ی درونی اما این بار دوتایی است. این دسته، آخرین نوع شکاف‌های حافظه هستند که با گذرگاه ۶۴ بیتی و سریع‌تر حرکت می‌کنند. شکاف‌های DIMM که بر روی بردهای لپ‌تاپ استفاده می‌شوند SO-DIMM نامیده می‌شوند. درایو فلاپی در مادربردهای قدیمی از طریق کابل پین-۳۴ نواری به کامپیوتر متصل می‌شد؛ به‌طوری که یک انتهای نوار به درایو فلاپی و انتهای دیگر به مادربرد متصل است.

آی دی ای چیست؟ آی دی ای درواقع الکترونیک یکپارچه‌ی درایو است که همچنین ATA یا نوع موازی ATA نیز خوانده می‌شود. کنترل کننده‌ی آی دی ای در حقیقت مسئولیت کنترل هارد درایو یا دیسک سخت را بر عهده دارد. امروزه کامپیوترها دیگر کنترل کننده‌ی آی دی ای ندارند یا حداقل کمتر در آنها مشاهده می‌کنیم. آی دی ای به بیانی جزئی‌تر، رابط الکترونیکی استانداردی است که برای برقراری ارتباط میان مسیر اطلاعاتی مادربرد کامپیوتر (یا گذرگاه آن) و دستگاه‌های ذخیره‌سازی دیسک کامپیوتر، به وجود آمده است. رابط آی دی ای نیز بر اساس استاندارد ISA و کاملا قابل استناد است. آی دی ای که از آن حرف می­زنیم در تاریخ نوامبر 1990 توسط ANSI یا موسسه‌ی استانداردهای ملی آمریکا، به عنوان نوعی استاندارد برگزیده شد.

کلمه‌ی پی سی آی (PCI) در حقیقت مخفف رابط جانبی مولفه است. این شکاف به شما اجازه می‌دهد که کارت‌هایی که موجب توسعه و ارتقاء سیستم‌تان می‌شود را در کامپیوترتان درج کنید. پی سی آی معمولا مورد استفاده قرار می‌گیرد تا دستگاه‌های اضافی پی سی آی را نظیر کارت‌های شبکه، کارت‌های صدا، مودم، و کارت‌های ویدئو را نیز متصل کند. برخی کامپیوترهای امروزی دیگر شکاف توسعه‌ی پی سی آی را با خود ندارند. ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که پس اتصال در آنها چگونه است؟ اتصال در این کامپیوترها، صوتی، ویدیویی و گرافیکی است. این نکته نیز حائز اهمیت است که بدانید، امروزه پی سی آی یکی از مهم‌ترین اجزای مادربرد است و به‌صورت بسیار گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد تا کارت‌های افزودنی را بر روی مادربرد نصب کند. همچنین پی سی آی از سرعت گذرگاه تا ۶۴ بیت نیز پشتیبانی می‌کند.

این کلمه نیز (ISA) به جای صورت بلند ساختار استاندارد صنعت، به کار می‌رود. آی اس ای به گونه‌ای ساختار استاندارد گذرگاه توسعه است. این جزء مادربرد، مودم و دستگاه‌های ورودی آن را متصل می‌کند. آی اس ای ها همچنین از اجزای مادربرد قدیمی به شمار می‌آیند چرا که قدیمی‌ترین نوع آنها در تاریخچه‌ی مادربردها و اجزای مادربردها دیده می‌شود. آنها را همچنین در تخته‌های AT می‌توان یافت. آی سی ای ها را با رنگ سیاه تشخیص می‌دهند. شکاف‌های آی اس ای، جایگاه نصب کارت‌های نمایش مرسوم یا کارت‌های صدا نیز به شمار می‌آیند.

سیموس که مکمل اکسید فلز نیمه رساناست، استفاده می‌شود تا تنظیمات BIOS را در مادربرد کامپیوتر ذخیره کند. باتری‌های سیموس (CMOS) همچنین تاریخ و زمان را نیز ذخیره و ثبت می‌کنند. به زبان ساده‌تر، این باتری‌ها، حافظه‌های کوچکی هستند که جزئیات پیکربندی و تنظیمات BIOS مورد نیاز برای اولیه‌سازی سیستم را، ذخیره می‌کنند.

اولیه‌سازی چیست؟ اولیه‌سازی، پروسه‌ی قرار دادن و استفاده کردن از مقادیر از پیش تعریف شده برای اطلاعات متغیری‌ست که برنامه‌ی کامپیوتر از آن استفاده می‌کند. بگذارید با مثالی ساده به شما تصویری دقیق‌تر بدهیم. برای مثال، یک سیستم عامل یا برنامه‌ی کاربردی با مقادیر منحصر به فرد کاربر یا پیش فرضی نصب می‌شود که نشانگر انواع مشخصی از آن است که سیستم یا برنامه چگونه کار می‌کند. پس نتیجه می‌گیریم که این باتری‌ها که یکی از اجزای مادربرد هستند چه نقش به سزایی در عملکرد کلی کامپیوتر و سیستم شما دارند.

این جز از اجزای مادربرد، سوکت پردازنده است که گاها به عنوان سوکت سی پی یو (CPU) نیز شناخته می‌شود. که این شکاف یا سوکت، رابطی بر روی مادربرد است که همانطور که از اسمش پیداست، یک سی پی یو را متصل می‌کند.  سوکت سی پی یو یا شکاف سی پی یو نیز مانند دیگر اجزای یک کامپیوتر و به صرف وظیفه‌ی مهمی که در کار کامپیوترها اجرا می‌کنند، خود از اجزای مکانیکی بسیاری برخوردار است. دقت کنید که سی پی یو تنها یک جزء کوچک از اجزای مادربرد است که تمامی اجزای مادربرد نیز بخش‌هایی کوچک تشکیل دهنده‌ی مادربرد به حساب می‌آیند و خود مادربرد نیز تنها یک جزء (البته یک جزء مهم) از هزاران جزء دیگر یک کاپیوتر است.

حال برگردیم به سی پی یو. تمامی اجزای مکانیکی سی پی یو در تلاشند تا ارتباط مکانیکی و الکتریکی بین پردازنده‌ی کوچک (میکروپردازنده) و تخته مدار چاپی (PCB) برقرار کنند. که همین برقراری ارتباط به خودی خود به سیستم این امکان را می‌دهد که سی پی یو را، بدون نیاز به کوچکترین لحیم‌کاری، جایگذاری کنیم یا حتی جایگزینی کنیم.

بد نیست کمی راجع به لحیم‌کاری بدانیم :

لحیم‌کاری در حقیقت و به زبان ساده‌تر، نوعی جوش‌کاری محسوب می‌شود اما در مقیاس کوچک‌تر و برای استفاده در زمینه‌های بسیار مهم‌تر که کارشان حیاتی‌تر است یا بگذارید اینطور بگوییم، در زمینه‌هایی که کوچکترین خطایی می‌تواند منجر به بزرگترین اشتباهات شود. یکی از این زمینه‌ها نیز، شاید همانطور که ممکن است حدس زده باشید،‌ زمینه و دنیای الکترونیک است. چرا که در دنیای الکترونیک، ما با کوچکترین قطعاتی که فکرش را بکنید سر و کار داریم که اگرچه کوچک هستند اما هر کدام از آن قطعات کوچک، نقشی بسیار بزرگ و حائز اهمیت در کار کلی یک کامپیوتر هوشمند، بر عهده دارند. درست مانند اجزای یک مادربرد که متوجه شدیم چه وظیفه‌ی مهمی بر دوش دارند و همان اجزای مادربرد، هر قدر کوچک و جزئی، خود از چه اجزاء دیگر و کوچکتری تشکیل شده‌اند.

همچنین واژه‌ی انگلیسی این کلمه (Solder) نیز دارای دو معنی است که این دو معنی به خوبی توصیف‌ کننده‌ی لحیم‌کاری هستند : یکی اینکه این کلمه خود به معنای آلیاژی است که ما برای لحیم‌کاری استفاده می‌کنیم و معنی دیگر این کلمه، که اتصال دو قطعه به یکدیگر است. همچنین عمل لحیم‌کاری با دستگاهی به اسم هویه‌ی لحیم‌کاری نیز انجام می‌شود.

حالا که بیشتر در رابطه با این عمل دانستید، به سی پی یو باز می‌گردیم. پس متوجه شدیم که ارتباط مکانیکی و الکترونیکی مناسبی که توسط اجزای تشکیل دهنده‌ی شکاف سی پی یو برقرار می‌شود، امکان این را فراهم می‌آورد که سی پی یو را بدون دردسرهای لحیم‌کاری، جایگذاری و یا جایگزین کنیم. که این مهم، هم در صرفه جویی در هزینه و هم در صرفه جویی و هدر ندادن زمان، کمک کننده است.

سوکت‌های سی پی یو به طور متداول، دارای گیره‌های نگهداری هستند که یک نیروی ثابت را اعمال می‌کند، که آن نیروهای ثابت باید غلبه کنند مخصوصا آن زمانی که یک دستگاه را متصل می‌کنیم. به طور کلی سوکت‌های سی پی یو در مادربرد دسکتاپ و کامپیوترهای سرور استفاده می‌شوند. دلیل این استفاده هم این است که سوکت‌هایی که ازشان حرف می‌زنیم به زبانی ساده موجب می‌شوند که ما به راحتی بتوانیم اجزای مادربرد یا هر اجزای دیگری را به راحتی تعویض کنیم.

کار مفید و حیاتی این جزء همین جا به پایان نمی‌رسد! چون که سی پی یو ها برای نمونه­سازی مدار هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. همانطور که پیش از این هم اشاره‌ای مختصر کردیم، لپ‌تاپ‌ها نیز دارای سی پی یو هستند؛ اما با این تفاوت که سی پی یو مورد استفاده در لپ‌تاپ‌ها، معمولا از آن نوعی است که بر سطح سوار می‌شود. که این هم تصور می‌شود که بخاطر تفاوت فیزیکی و سایز لپ‌تاپ‌هاست؛ چرا که لپ‌تاپ‌ها، کیسی ندارند و بنابراین از آن مدل از سی پی یو ها استفاده می‌کنند. این دسته از سی پی یو ها، فضای به مراتب کمتری را نسبت به مدل‌های استفاده شده در کامپیوترهای معمولی، اشغال می‌کنند.

جنس سوکت‌های سی پی یو همچنین از پلاستیک است. با تمامی این تفاسیر، حالا می‌دانید که چرا حائز اهمیت است که سوکت سی پی یو مناسب را برای کامپیوتر و سیستم خود انتخاب کنید؛ و این که با یک بار انتخاب صحیح و با کیفیت، چگونه کیفیت و کارایی و کار آمدی سیستم‌ خود را چه در حال حاضر و چه در آینده تضمین می‌کنید.

که این دقت در انتخاب و حائز اهمیت بودن تصمیم شما نه تنها در رابطه با سوکت سی پی یو که تنها جزئی کوچک از اجزای مادربرد است، بلکه در رابطه با دیگر اجزای کامپیوتر به غیر از اجزای مادربرد نیز، بسیار حیاتی است. پس نشت آپ همراه باشید تا شما را در این تصمیم مهم به بهترین شکل ممکن یاری کنیم.

ای جی پی (AGP) به اختصار به جای اصطلاح ٬٬درگاه شتاب دهنده‌ی گرافیکی٬٬ یا همان ٬٬شتاب دهنده‌ی گرافیکی٬٬ به کار می‌رود که تا حدودی می‌توان معنی آن را از روی همین تعریف کوچک نیز حدس زد. اگر بخواهیم در زمینه‌ی ای جی پی، پیش برویم و نگاهی تخصصی‌تر بر آن بیاندازیم، ای جی پی، یک شبکه‌ی نقطه به نقطه‌ی پر سرعت است که برای درج کردن کارت فیلم به یک سیستم کامپیوتری استفاده می‌شود. حال اگر شما مادربردی مدرن دارید، قطعا تا به حال متوجه یک رابط تکی شده‌اید که بسیار به شکاف پی سی آی شباهت دارد. به بیان ساده‌تر، شکاف ای جی پی موجود در اجزای مادربرد، یک درگاه سریع برای کارت گرافیکی است.

یک شکاف ای جی پی تکی بر روی مادربرد، می‌تواند ارتباطی مستقیم در بین کارت و حافظه، برقرار کند. این به معنای ارتباطیست که تنها با استفاده از شکاف ای چی پی و بدون نیاز به هیچ گونه واسطه‌ی دیگری برقرار می‌شود. یعنی یک بار که ای جی پی داشته باشید، دیگر نیازی به هیچ واسطه‌ی دیگری نیست و در عین حال یعنی چه وظیفه‌ی مهمی بر دوش این جزء از اجزای مادربرد قرار دارد.

ای جی پی در حقیقت به عنوان جایگزینی پر سرعت‌تر برای پی سی آی (PCI) نیز معرفی شده است. ای جی پی همچنین با بازی کردن نقش پی سی آی، جای شکاف آن را برای وارد کردن دیگر دستگاه‌های جانبی نیز، خالی می‌کند. پس تا اینجا، ای جی پی دو مزیت دارد : یکی، سرعتی بیشتر در مقایسه با پی سی آی، که همانطور که می‌دانید مسئله‌ی سرعت، به خصوص در زمینه‌ی کاربرد و استفاده‌ از وسایل الکترونیکی بسیار حائز اهمیت است، چرا که سرعت و کندی می‌توانند موجب مختل شدن و یا انجام شدن کار دلخواه شما گردند. مزیت دوم نیز بازی کردن نقش پی سی آی است که باعث می‌شود شما یک جای خالی دیگر در دستگاه داشته باشید تا آن را برای درج کردن هر دستگاه جانبی دیگری که مورد نظرتان است، استفاده کنید.

کمی از تاریخچه‌ی ای جی پی بدانیم. این جزء کوچک از اجزای مادربرد، توسط ٬٬اینتل٬٬ توسعه یافت و پیشرفت داده شد و سپس در آگوست 1997 به طور عمده به همگان معرفی شد. بار دیگر به وظیفه‌ی این دستگاه باز گردیم؛ ای جی پی یک شبکه‌ی نقطه به نقطه‌ی اختصاصی را معرفی می‌کند که امکان دسترسی مستقیم کنترل کننده‌ی گرافیکی را به حافظه‌ی سیستم می‌دهد.

پهنای شبکه‌ی ای جی پی 32 بیت است. ای جی پی همچنین می‌تواند از دو حالت اختیاری پر سرعت تر نیز پشتیبانی کند. بدین معنا که به شما امکان می‌دهد که هر زمان که بخواهید از آن دو حالت استفاده کنید. همچنین به تمامی این پشتیبانی‌ها و امکانات این را هم اضافه کنید که ای جی پی، امکان ذخیره‌ی بافت‌های سه بعدی را بیشتر به حافظه‌ی اصلی می‌دهد تا به حافظه‌ی ویدیویی. خوب است که بدانید، ای جی پی در سه نسخه‌ی متفاوت در دسترس است. ای جی پی 2.0 ، ای جی پی 3.0 و ای جی پی ای که در اینجا به توصیف برخی ویژگی‌های آن پرداختیم.

کامپیوتری که ای جی پی را پشتیبانی می‌کند، یک شکاف ای جی پی در کنار دیگر شکاف‌ها یا در کنار یک پردازنده‌ی ای جی پی فیلم دارد. جزء بعدی که به آن می‌پردازیم یکی از آن اجزای مادربرد به شمار می‌رود که احتمالا بیشتر شما در رابطه با آن حداقل اطلاعاتی را دارید.

پریز منبع تغذیه یا به زبان دیگر پریز شارژ، نیروی الکتریکی مورد نیاز سیستم برای کار کردن را فراهم می‌آورد. در واقع این یکی از اجزای مادربرد است که شاید بتوان به قطع گفت که مانند قلب یک کامپیوتر و سیستم، جزئی حیاتی است. چرا که در دنیای الکترونیک، هر قدر هم که دیگر اجزای مادربرد یا هر اجزای دیگری که فکرش را بکنید، وظیفه‌ای مهم را بر عهده داشته باشند، اما تا نیرو نباشد هیچ کدام از آن اجزا نمی‌توانند به وظیفه‌ی خود عمل کنند.

در واقع نیروی برق برای وسایل الکترونیکی مانند بنزین برای ماشین و غذا برای انسان است؛ و این پریز منبع تغذیه درست مانند مجرایی است که آن نیروی حیاتی را به وسیله‌ی الکترونیکی می‌رساند. منبع تغذیه نیروی استاندارد  110ای سی ولت را می‌گیرد و این میزان از نیرو را به 12-/+ ولت ، 5-/+ ولت ، و3.3 دی سی ولت، تبدیل می‌کند. رابط و اتصال دهنده‌ی منبع تغذیه 20 گیره دهد، و این رابط تنها می‌تواند به یک مسیر برود.

همانطور که قطعا خودتان هم تا الان متوجه شده‌اید و توضیح داده‌ایم، هرگز نباید اهمیت منبع تغذیه‌ی کامپیوترتان را دست کم بگیرید. اما اگر هنوز هم متوجه اهمیت و حیاتی بودن این جزء از اجزای مادربرد نشده‌اید بهتر است بدانید که یک منبع تغذیه‌ی خوب، به عنوان آجر اول یک کامپیوتر خوب و بی دردسر محسوب می‌شود. از آن جهت که اگر کامپیوتر شما یک منبع تغذیه‌ی خوب داشته باشد، شما کمتر با دردسرهای ناشی از تعویض قطعات کامپیوتر یا حتی خود کامپیوتر رو به رو می‌شوید.

چرا که یک منبع تغذیه‌ی خوب موجب می‌شود که برق و نیروی الکتریکی مورد نیاز سیستم، به بهترین شکل ممکن در وهله‌ی اول وارد سیستم کامپیوتر شما شود و در مراحل بعد، به بهترین و صحیح‌ترین شیوه‌ی ممکن، آن نیروی وارد شده را در میان اجزای مادربرد پخش و توزیع می‌کند. اگر تنها در همین یک قسمت پخش و توزیع کوچکترین اختلالی ایجاد شود، متاسفانه چون با تمامی اجزای مادربرد دیگر در تماس است، موجب خسارت وارد شدن به تمامی آنها خواهد شد.

پس، با انتخاب صحیح منبع تغذیه‌ای مناسب برای کامپیوترتان، سیستمی مطمئن و قابل اعتماد برای خود داشته باشید و از شر دردسرهای ناشی از تعویض و هزینه‌های خسارت ناشی از خرابی همین یک جزء، برای همیشه در امان باشید.

یادتان باشد که انتخاب یک منبع تغذیه‌ی ارزان که از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است و به قیمت یک عمر هزینه‌های حتی جبران ناپذیر تمام می‌شود، هیچ چیز جز ضرر برای شما ندارد. پس در انتخاب آن، نهایت دقت را به کار ببرید.

نحوه‌ی جدا کردن پاور؛ یکی از اجزای مادربرد در کامپیوترهای قدیمی :

اولین کاری که می‌کنید، تمامی ابزار آلات مورد نیازتان را یک جمع کنید تا در هنگام کار تمام تمرکزتان بر روی کار باشد و نیازی نباشد به دنبال وسایلتان بگردید. سپس با از برق کشیدن تمامی کابل‌هایی که به کامپیوترتان متصل هستند شروع کنید. ما پیشنهاد می‌کنیم که از این که کدام کابل برق به کدام جزء از اجزای مادربرد متصل بود عکس بگیرید تا هنگام نصب منبع تغذیه‌ی جدیدتان به مشکل برنخورید. یادتان نرود که رابط برق سی پی یو 4 یا 8 گیره‌ای که در کنار سوکت سی پی یو در مادربرد قرار دارد و کابل برق 24 گیره‌ای که به مادربرد متصل است را نیز حتما خارج کنید.

همانطور که هر کابل را خارج می‌کنید، آن را از کیس هم به کلی بیرون بکشید تا با دیگر کابل‌ها گره نخورده و کارتان را سخت نکند. همچنین این عمل خارج کردن موجب آن هم می‌شود که مطمئن شوید تمامی کابل‌ها را جدا کرده‌اید و هیچ کابلی متصل و مشکل آفرین نیست و در آخر هم به خارج کردن PSU از کیس کمک می‌کند. سپس باید پیچ‌هایی که منبع تغذیه را سر جایش نگه داشته بود را جدا کنید. در بیشتر کیس‌ها تنها 4 پیچ وجود دارد اما خب این تعداد می‌تواند متغیر باشد. دقت داشته باشید که آنها را با احتیاط گوشه‌ای بگذارید که بعدا به سهولت پیدایشان کنید. حالا به راحتی منبع تغذیه‌ی قدیمی را از کیس خود بیرون بکشید و منبع تغذیه‌ی جدید را جایگزین کنید.

پس متوجه شدیم که منبع تغذیه چه وظیفه‌ی خطیری را بر دوش می‌کشد و چرا به عنوان قلب یک کامپیوتر شناخته می‌شود. بنابراین تصمیم برای خرید منبع تغذیه یکی از تصمیمات بسیار حیاتی‌ست. چرا که بار دیگر متذکر می‌شویم، اگر هر جزء دیگر از اجزای مادربرد مختل شود، تنها همان بخش و وظیفه‌اش صدمه می‌بیند و به غیر از خود آن جزء و در پاره‌ای از موارد دیگر اجزائی که با آن مستقیم یا غیر مستقیم در ارتباطند، هیچ جزء دیگری صدمه نمی‌بیند.

اما در رابطه با منبع تغذیه، وقتی به منبع تغذیه کامپیوتر می‌رسیم، ما در حقیقت با گیرنده و منتشر کننده‌ی نیرویی رو به رو هستیم که با تمامی یک به یک اجزای مادربرد در تماس هستند چرا که تک به تک اجزای یک سیستم به نیرو برای انجام وظیفه‌شان نیاز دارند؛ پس با دقت در انتخاب منبع تغذیه، کیفیت و سلامت تک تک اجزای کامپیوتر و سیستم خود را تضمین کنید. با ما همراه باشید تا شما را با چند مورد از منبع تغذیه‌های نشت آپ آشنا کنیم.

منبع تغذیه کامپیوتر سیلور استون مدل Strider:

  • عملکرد سریع
  • توان 1500 وات
  • عمر مفید بیش از 80 هزار ساعت

در این سایت، شما می‌توانید منبع تغذیه‌ی متناسب با مدل سیستم خود را،‌ هر مدلی که باشد به راحتی پیدا کنید. برای مثال اگر شما از کاربران کامپیوتر سیلور استون هستید، ما به شما منبع تغذیه مدل Strider SST-ST1500 1500W را معرفی می‌کنیم. این منبع تغذیه به عنوان یکی از منبع تغذیه‌هایی که از توان بسیار بالایی برخوردار هستند به شمار می‌رود. همچنین نسبت به توان بالایی که دارد، نویز بسیاری کمی دارد. بازدهی آن هم تا بالای ۸۰ درصد بوده و همچنین طول عمر بالایی هم دارد.

 منبع تغذیه کامپیوتر سیلور استون مدل Strider

منبع تغذیه گرین مدل GP300A:

  • کیفیتی عالی
  • مناب برای سیستم‌های خانگی
  • مصرف کم انرژی

یا اگر از کاربران دوست دار زمین کامپیوتر گرین هستید، ما منبع تغذیه‌ی گرین مدل GP300A را به شما پیشنهاد می‌دهیم که مناسب برای انواع کاربردهای خانگی یا حتی اداری است. این منبع تغذیه دارای فیلتر دو مرحله‌ای EMI در بخش ورودی است و فن آن نیز فوق‌العاده کم صداست و برای شما آرامش در حین کار را نیز فراهم می‌آورد. تمامی این ویژگی‌ها در حالیست که قیمت این محصول فوق‌العاده مناسب است.

 

منبع تغذیه گرین مدل GP300A

منبع تغذیه آنتک مدل HCP-850:

  • توان مناسب
  • راندمان مصرف انرژی بیش از 80 درصد
  • مناسب برای سیستم‌های اداری و نیمه حرفه‌ای

برای کاربران کامپیوترهای آنتک هم ما منبع تغذیه‌ی مدل HCP-850 را در نظر گرفته‌ایم. این مدل نیز مانند تمامی مدل‌های دیگری که در سایت عرضه کرده‌ایم، از عمر بالا، راندمان بالا، برخوردار است. و همچنین فن خنک کننده‌‌ی آن نیز کاملا بی صداست.

 

منبع تغذیه آنتک مدل HCP-850

اگر از کاربران کامپیوترهای بالا نیستید نگران نباشید؛ این مدل‌ها تنها نمونه‌هایی از منبع تغذیه‌های سایت ما بود نه تمام آنها. ما برای تمامی مدل کامپیوترها، عرضه کننده‌ی منبع تغذیه هستیم و به فکر تمامی کاربرانمان بوده‌ایم. تنها کافیست برای پیدا کردن منبع تغذیه‌ی متناسب با سیستم‌ تان، نام مدل کامپیوترتان را در قسمت جستوجوی سایت بزنید تا انواع مدل‌ها و ویژگی‌هایشان را به صورت لیست وار مشاهده، و به راحتی انتخاب کنید. فقط به یاد داشته باشید که برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید از مقاله‌ی بالا استفاده کنید. پس از آن بهره بگیرید تا بتوانید بهترین انتخاب را برای خودتان رقم بزنید.

حالا که با مادربرد و اجزای مادربرد و مثال‌هایی از اجزای مادربرد به خوبی آشنا شدید، در این قسمت می‌خواهیم شما را با انواع مادربرد آشنا کنیم. تمامی اجزای مادربرد که تا به اینجا از آنها برایتان گفتیم، همه و همه تنها برای این به وجود آمده‌اند تا مادربردی مناسب و کار آمد را پدید آورند، که آن مادربرد مناسب نیز خود به وجود آمده تا تضمین کار آمدی سیستم شما و در آخر راه انداختن تمامی کارهای مربوط به کامپیوتر شما و برآوردن نیازهای شما و تمامی خواسته‌هایتان از یک سیستم خوب باشد. با تمامی توضیحات تخصصی در رابطه با چند جزء از اجزای مادربرد نیز حتما متوجه شده‌اید که مادربردی که از آن حرف می‌زنیم بر روی چه پایه‌هایی استوار شده است و چه پایه‌های قوی دارد. حالا نوبت به آن رسیده که چند نمونه از مادربردهای کار آمد را به شما معرفی کنیم.

 از انواع و اجزای مادربرد بیشتر بدانید:

در حقیقت مسئله‌ی انواع مادربرد، یک مسئله‌ی بسیار گسترده است که البته آنقدرها هم به کار نمی‌آید. چرا که با وجود آن که انواع مادربرد های مورد استفاده برای کامپیوترها بسیار متفاوت و متنوع و زیاد هستند، اما تنها از ۴ نوع مادربرد به صورت متداول استفاده می‌شود. که این ۴ نوع متداول عبارتند از :

  • Mini-ITX
  • Micro-ATX
  • ATX
  • E-ATX

از دیدن این عبارات تعجب نکنید. این عباراتی که مشاهده می‌کنید هم تنها به شکل ظاهری مادربردها اشاره کرده و به عبارتی نمایانگر ابعاد و قابلیت مربوط به هر مادربرد می‌باشند. همانطور که می‌توانید حدس بزنید، هر قدر یک مادربرد کوچکتر باشد، قابلیت‌های آن هم کمتر است. با ما همراه باشید تا از ابعاد و قابلیت‌های هرکدام از انواع مادربردهای بالا اطلاعاتی مختصر و مفید در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم.

مادربرد Mini-ITX:

همانطور که از واژه‌ی مینی پیداست، این نوع مادربرد از ابعاد کوچکی برخوردار است. ابعاد آن حدودا ۱۷ در ۱۷ سانتی‌متر است. در حقیقت این نوع از مادربردها، کوچک‌ترین مادربردها به شمار می‌روند. از این رو، شما تنها می‌توانید از آنها برای انجام کارهای عادی روزمره‌تان استفاده کنید و بهترین نتیجه‌ را در این زمینه از این مادربرد دریافت کنید.

مزیت استفاده از این مادربرد نیز در ابعاد آن است. بدین صورت که این مادربرد با داشتن ابعاد کوچک، فضای بسیار کمی را هم اشغال می‌کند و همچنین با چنین ابعاد بسیار کوچک و اشغال کوچک‌ترین فضا، اما تمام قابلیت‌هایی که یک برد پایه دارد را داراست.

مادربرد Micro-ATX:

باز هم، همانطور که از اسمش پیداست، این مادربرد از قبلی بزرگ‌تر اما از مدل ATX کوچک‌تر است. ابعاد آن نیز ۲۴.۴ در ۲۴.۴ سانتی‌متر است. همانطور که می‌توان حدس زد، این مادربرد به علت آن که از مادربرد قبلی بزرگ‌تر است در نتیجه می‌تواند اسلات‌ها (شکاف‌ها) و پورت‌های (گذرگاه‌ها) بیشتری را در خود جای دهد. همچنین این مادر می‌تواند انعطاف‌پذیر باشد و ابعادش نیز متغیر باشند. همچنین قیمت این مادربردها می‌تواند بر حسب قابلیت‌هایشان از ارزان تا گران، متغیر و برای انواع کاربران در دسترس باشند.

مادربرد ATX:

نوع استاندارد این مادربرد از محبوب‌ترین انواع مادربردهای کامپیوتر است. این مدل از مدل قبلی بزرگتر است و ابعاد آن حدودا ۲۴.۴ در ۳۰.۵ سانتی‌متر است. قابلیت‌های بسیار زیاد این دستگاه عبارتند از : پشتیبانی از بسیاری از دستگاه‌های ذخیره‌سازی، حافظه‌ی بیشتر و برخورداری از پردازنده‌های بسیار با کیفیت. همچنین در کنار تمامی این امکانات، این مادربردها از ظاهر بهتری نیز برخوردار می‌باشند و به علت ابعاد بزرگ‌ترشان، برای افرادی مناسب هستند که مشکل فضا نداشته باشند.

مادربرد E-ATX:

و در آخر به این مادربرد می‌رسیم که بسیار کمتر استفاده می‌شود. در حقیقت به علت ابعاد بسیار بزرگ‌تر این دسته از مادربردها و کاربرد و قابلیت‌های بسیار زیاد این مادربردها، بیشتر انتخاب افرادی هستند که به قدرت بسیار بالا و هسته‌های پردازنده‌ی بیشتر و حافظه‌ی بسیار زیاد احتیاج دارند. ابعاد این مادربردها ۲۷.۷ در ۳۰.۵ سانتی‌متر است که عرض بسیار بزرگی دارد. حالا که آشنایی مختصری با انواع مادربردها پیدا کردید نوبت به معرفی چند نمونه از مادربردهای با کیفیت می‌رسد.

پس از شناسایی اجزای مادربرد، چه نمونه‌ای را بخریم؟

خرید یک مادربرد به سیستم و انتظارات شما از اجزای مادربرد بستگی دارد. به همین دلیل سعی کردیم به طور کلی به این موارد بپردازیم.

مادربرد ایسوس مدل TUF Z390-Pro:

  • پشتیبانی از رزولوشن 4K
  • دارای 5 عدد جک 5 میلیمتری صدا
  • نورپردازی Aura Sync RGB
  • هدر خروجی صدای S/PDFI

به عنوان مثال اگر از کاربران کامپیوترهای ایسوس هستید، یکی از مادربردهای محبوب، مادربرد ایسوس مدل TUF Z390-PRO GAMING می‌باشد. این مادربرد یکی از پرفروش‌ترین مادربردهای کامپیوتر در این محدوده‌ی قیمت محسوب می‌شود. و حتی جالب است که بدانید که این قیمت نسبت به ویژگی‌های بسیار خوب این محصول، پایین می‌باشد.

از ویژگی‌های بسیار برجسته‌ی این نوع مادربرد کیفیت گرافیک آن است که حدود ۴۰۰۰ می‌باشد و آن را در زمره‌ی بهترین مادربردها قرار داده است. از دیگر ویژگی‌های این مدل مادربرد، داشتن یکی از قدرتمندترین پردازنده‌های اینتل است. اگر بخواهیم کمی به ظاهر بپردازیم، این مدل مادربردها از فناوری نورپردازی Aura Sync RGB LED lighting برخوردار هستند که به خودی خود باعث جذابیت ظاهری این محصول شده و همچنین برای گیمینگ هم بسیار جذاب است.

گیمینگ به معنای بازی و به اصطلاح و به طور کاملا مختصر به سیستم‌ها و کامپیوترها اعم از کیس، مادربرد، و … گفته می‌شود که مخصوصا برای بازی کردن ساخته شده اند و به گونه‌ای به منظور فضاسازی مناسب برای طرفداران بازی و بازی کردن تعبیه شده‌اند. در زمینه‌ی گیمینگ ما حتی صندلی‌های مخصوص گیمینگ هم داریم چرا که کاربران گیمینگی که ساعت‌ها پشت سیستم می‌نشینند و به طور حرفه‌ای به گیمینگ و بازی کردن می‌پردازند، به صندلی‌های مناسب هم نیاز دارند و با استفاده از این صندلی‌ها می‌توانند آرامش و راحتی را در حین پرداختن به گیمینگ برای خود فراهم آورند. همچنین از این صندلی‌ها گاها به منظور سهولت در حرکات فرد برای برخی بازی‌ها نیز استفاده می‌شود.

یکی از فضاسازی‌های مورد نیاز و مربوط به گیمینگ که معمولا در تمامی کیس‌ها و سیستم‌های این دسته از کاربران استفاده می‌شود، به کار گیری نور است. مخصوصا نورهای رنگی. که تداعی هیجان و دنیای فانتزی و تخیلی درون بازی‌هاست.

مادربرد ایسوس مدل TUF Z390-PRO GAMING یکی از مثال‌های دارای جذابیت ظاهری برای کاربران طرفدار گیم و گیمینگ محسوب می‌شود. چرا که ما دارای یک مدل از چراغ‌ها در اجزای مادربرد مان هستیم.

مادربرد ایسوس مدل TUF Z390-Pro

مادربرد گیگابایت مدل GA-Z270P-D3:

  • دارای 4 عدد پورت USB 3.1 در پنل پشتی
  • پشتیبانی از رزولوشن 4K
  • سرعت بیشتر به واسطه وجود PCI Express 3.0
  • پشتیبانی از نسب ششم و هفتم پردازنده‌های اینتل

نمونه بعدی که می‌خواهیم به شما معرفی کنیم، مادربرد گیگابایت GA-Z270P-D3 است که این مدل هم از حرفه‌ای‌ترین‌ها به شمار می‌رود. در اصل یکی از مهم‌ترین علت‌های حرفه‌ای بودن این مدل آن است که شرکت سازنده‌ی آن، یعنی گیگابایت، از معتبرترین شرکت‌های تولید کننده‌ی مادربرد در جهان به شمار می‌رود. این تعاریف تنها در کلمات خلاصه نمی‌شوند چرا که ما شاهد تک تک این تعاریف، آن هم به صورت عملی، در قابلیت‌های این مادربرد آن هم چه سخت‌افزاری و چه نرم‌افزاری، هستیم. قیمیت این مادربرد نیز در مقایسه با کیفیت و کارایی بسیار بالای آن، کاملا مناسب می‌باشد. همچنین این نوع مادربرد از ۶۴ گیگابایت رم و از نسل ششم و هفتم پردازنده‌های اینتل استفاده می‌کند.

این دو مثال تنها مثال‌هایی از هزاران نوع مادربرد موجود در سایت هستند. بنابراین کاربر هر مدل کامپیوتر و سیستمی که هستید اصلا نگران نباشید؛ کافیست مدل مورد نیاز خود را در صفحه‌ی اصلی جستوجو کنید تا به راحتی مادربرد مورد نظر خود را بیابید. اما تنوع مادربردهای نشت آپ به همین جا ختم نمی‌شود. ما عرضه کننده‌ی مادربردهای ماینینگ هم هستیم.

ماینینگ به معنی استخراج است. البته نه استخراج طلا! بلکه در این جا استخراج ارزهای دیجیتالی. ما در زمینه‌ی ماینینگ اصطلاح دیگری هم به اسم ریگ ماینینگ داریم که به مجموعه‌ی تجهیزاتی گفته می‌شود که برای استخراج ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌دهیم. جالب است نه؟ منظور از این استخراج در حقیقت فرایندیست که با استفاده از آن تراکنش‌های انجام شده در شبکه توسط ماینرها تایید و پردازش می‌شوند و سپس برای پاداششان از شبکه ارز دیجیتال می‌گیرند.

پس تا حدودی متوجه شدید که ماینینگ چیست. حال برای پرداختن به ماینینگ یا همان برای ریگ ماینینگ شما نیازمند یک سری از تجهیزات منحصر به فرد و متفاوت هستید. یکی از این تجهیزات همین مادربرد مخصوص ماینینگ یا همان مادربرد ماینینگ است.

مادربرد گیگابایت مدل GA-Z270P-D3

مادربرد ازراک مدل H110 Pro BTC:

  • کیفیت Full HD
  • پشتیبانی از نسل ششم و هفتم پردازنده‌های اینتل
  • سرعت بالا در پردازش داده‌ها
  • اولین مادربرد با درگاه PCI Ex و یک درگاه 2

یکی از پر طرفدارترین مادربردهای ماینینگی که ما به شما عرضه می‌داریم، مادربرد ماینینگ ازراک مدل H110 Pro BTC است. از این مادربرد به عنوان انقلابی در صنعت مادربردهای ماینینگ یاد می‌شود!  ازراک به خودی خود یکی از برترین برندهای شناخته‌شده در زمینه‌ی تولید مادربرد می‌باشد که حالا دست به ساخت مادربرد ماینینگ زده است. از ویژگی‌های مادربرد ماینینگ ازراک مدل H110 Pro BTC می‌توان به پشتیبانی آن از کیفیت فول اچ دی و پشتیبانی از نسل ششم وهفتم پردازنده‌های اینتل اشاره کرد. فرایند قیمت و خرید این مادربرد را می‌توانید از طریق سایت نشت آپ پیگیری کنید.

مادربرد ازراک مدل H110 Pro BTC

کلام آخر:

در این مقاله سعی کردیم شما را با اجزای مادربرد آشنا کنیم. از شما متشکریم که در مقاله اجزای مادربرد همراهمان بودید. یادتان نرود که مادربرد به صرف داشتن اجزایی چون منبع تغذیه، که همچون قلب کامپیوتر است، از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین بخش‌های کامپیوتر شما به حساب می‌آید. پس این نکته را به یاد داشته باشید و در زمان انتخاب مادربرد و هر کدام از اجزای مادربرد، نهایت دقتی که می‌توانید را به کار گیرید تا همانطور که گفته شد با انتخاب بهترین و با کیفیت‌ترین اجزای مادربرد برای سیستم‌هایتان، ضامن عمر طولانی و کار با کیفیت کامپیوتر خود، گردید.

مثل همیشه خوشحال می‌شویم که از شما بشنویم. ما را در راه بهتر کردن کارمان با نظرات خود یاری کنید و اگر این مطلب کمک کننده بود به دوستانتان و یا کسانی که به دنبال راهنمایی در این زمینه هستند، معرفی کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا